Косметолог розкрила головний секрет нанесення крему та сироватки з ретинолом

0
Косметолог розкрила головний секрет нанесення крему та сироватки з ретинолом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Косметика з ретинолом, похідним вітаміну А, встигла заслужити репутацію суперзасобу, який допомагає і від прищів, і від зморшок. Діє ретинол, звісно, добре – але тільки в тому випадку, якщо виконуються правила його грамотного нанесення. А нюансів справді дуже багато!

Ретинол – дієвий, але примхливий компонент. Ті, хто вже використовував його, знають, що часто потрібний період адаптації до використання ретиноїдів. У цей час на шкірі можуть виникати почервоніння і лущення — нерідко вони сверблять! Як правило, вони проходять протягом 7-10 днів, і обличчя починає реагувати на новий догляд нормально.

Тим не менш, рекомендується вводити похідні вітаміну А у свою б’юті-рутину під наглядом лікаря косметолога – для того, щоб уникнути помилок та ускладнень.

Дерматолог Ребека Маркус розкрила золоте правило використання ретинолу. Лікар впевнена, що наносити продукти з ним слід за принципом «бутерброду» — тоді вдасться уникнути подразнення шкіри та отримати від догляду максимум.

Сенс цього методу: спершу потрібно нанести зволожуючий крем, дочекатися його вбирання, потім нанести ретиноїд у сироватці або кремі – і ще один шар зволожуючого крему. Готово, ти чудова!

Зволожуючий засіб, нанесений першим, буде бар’єром для боротьби з будь-яким роздратуванням, а другий крок зволоження допоможе «запечатати» вологу.

Також Маркус нагадала, що засоби з ретинолом необхідно наносити на ніч і уникати його поєднання з іншими кислотами, які можуть бути додані як компоненти в косметику. Інакше догляд виявиться надто агресивним і точно викличе почервоніння і лущення.

попередня статтяЯк приготувати тонкі млинці на пиві: перевірений рецепт
наступна статтяНавіщо заморожувати м’ясо перед приготуванням: кулінарна хитрість
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я