Як правильно обрізати спатифілум, щоб рослина радувала квітами якнайчастіше

0
Як правильно обрізати спатифілум, щоб рослина радувала квітами якнайчастіше
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спатифілум належить до невибагливих кімнатних рослин, але він роками може рости, не радуючи вас своїми шикарними квітами через одну помилку.

Весь секрет у обрізці. Її відсутність або неправильне проведення процедури може призвести до тривалої відсутністю квітів.

Коли проводити обрізку

Для цієї процедури є кілька вдалих періодів: рання весна, літо та початок осені. У ці моменти «жіноче щастя» (народна назва) розвивається найактивніше.

Однак квіткарі роблять помилку, обрізаючи спатифілум тільки навесні або влітку. Стрижку квітки слід декілька раз на рік.

Тонкощі обрізки

Спатифілум оглядають у період активного зростання. Видаляють насамперед слабкі та дрібні пагони, які можуть спровокувати хвороби. Такі відростки можуть приховувати шкідників та створювати неохайний вигляд рослини.

Тому досвідчені квітникарі в першу чергу видаляють тонке листя і залишають найпотужніші пагони. Саме регулярне обрізання дозволяє досягти пишного цвітіння «жіночого щастя».

попередня статтяНавіщо кмітливі господині кладуть картоплю у шкіряне взуття: дивовижне відкриття
наступна статтяСтейки зі свинини у пікантному маринаді: байдужим не залишиться ніхто
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я