Не вживай цю кашу на сніданок: від неї росте вага, з’являються зморшки та прищі

0
Не вживай цю кашу на сніданок: від неї росте вага, з'являються зморшки та прищі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гаряча каша – ідеальний спосіб розпочати день. Однак класичний рецепт усіма улюбленого сніданку насправді не такий уже й корисний. І ось чому.

Дієтологи постійно сперечаються про те, чи корисно їсти кашу на сніданок. З одного боку, в каші багато клітковини, необхідної для здорового функціонування кишечника. З іншого боку останнім часом фахівці все частіше говорять про користь білково-жирового сніданку — з мінімальним вмістом вуглеводів.

І все ж таки користь каші неможливо переоцінити: адже крупи — важлива частина раціону. Проте більшість людей готують кашу неправильно, через що вона практично повністю втрачає корисні властивості.

Причиною тому є варіння круп на коров’ячому молоці. Таке поєднання не вважається оптимальним з погляду нутріціології: адже лактоза заважає засвоєнню корисних компонентів із злаків. Замість очікуваної користі невдовзі після такого сніданку з’являється млявість, здуття живота та бажання знову поїсти.

До того ж не забувай, що лактоза – це один з різновидів цукру. Так що молочна каша буде не тільки важко перетравлюватися організмом, але і впливати на стрибки цукру в крові.

Погодься, прикро, коли сніданок, який ти вважаєш корисним, сприяє збільшенню ваги та погіршенню якості шкіри. Адже саме так на організм впливає сильний викид інсуліну, що слідує за стрибками цукру в крові!

Для того щоб каша принесла організму користь, слід варити її на воді або рослинному молоці. Звичайно, спочатку такий сніданок здаватиметься незвичним — адже смак молочної каші знайомий усім нам з дитинства. Однак деякі варіанти альтернативного молока надають крупі дуже цікаве звучання. Тож експерементуйте!

попередня статтяСтейки зі свинини у пікантному маринаді: байдужим не залишиться ніхто
наступна стаття«Золота» норма яєць для млинців
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я