Чи шкідливо насправді пити газовану воду

0
Чи шкідливо насправді пити газовану воду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Суперечки навколо можливої ​​користі (або шкоди) газованої води не припиняються вже довгі роки серед споживачів, а й серед дієтологів. Одні впевнені, що наявність бульбашок повітря допомагає організму швидше засвоювати воду, що скорочує ризик зневоднення, інші – що вуглекислий газ шкідливий для здоров’я, і ​​від газування варто відмовитись раз і назавжди. Ми не прийматимемо жодну зі сторін і просто розповімо про об’єктивні плюси та мінуси напою.

Газована вода може бути звичайна і мінеральна (про солодкі газовані гази навіть не варто говорити — кількість доданого цукру та ароматизаторів робить їх напоями з «чорного списку»). Перша — абсолютно звичайна очищена вода, насичена вуглекислим газом. Жодне дослідження не підтвердило, що бульбашки повітря можуть завдати хоч якоїсь шкоди організму, тому що вуглекислий газ знаходиться в нашому тілі природним чином і небезпеки для здоров’я не несе. Тут уже швидше питання в тому, чи вам подобається газована вода. Єдині протипоказання – це захворювання шлунково-кишкового тракту, так як бульбашки можуть дратувати слизові оболонки ваших травних органів, тим самим посилюючи ситуацію. Крім того, надлишок бульбашок газу може призвести до здуття та болів у шлунку.

Ще більш неоднозначне питання мінеральної води. З одного боку, вона містить безліч корисних мінералів, які сприяють відновленню та підтримці м’язової функції, зміцнюють нервову систему, покращують обмін речовин, а деякі з них здатні нормалізувати кислотно-лужний баланс в організмі. Звучить це просто чудово, але проблема в тому, що мати свою власну свердловину, з якої надходитиме природна мінеральна вода, дещо проблематично. Мінеральну воду ми зазвичай купуємо в пляшках у супермаркеті і не можемо бути повністю впевнені, що такий довгий і привабливий список мінералів, який можна знайти на етикетці, там справді міститься. Ми взагалі не можемо бути повністю впевнені в її складі.

Одним словом, газовану воду можна пити, але робити це потрібно дуже обережно. Тому, якщо ви не хочете годинами вивчати склад мінералки або постійно стежити за тим, чи не з’явився в кишечнику дискомфорт від зайвої склянки газировки, чиста вода стане найкращим рішенням. І не забувайте про те, що якій би воді ви врешті-решт віддали перевагу, пити її треба регулярно і не менше півтора літрів на добу.

попередня статтяЯкі спеції можна і потрібно додати до кави
наступна статтяЧи працює косметика з колагеном насправді: розвіюємо міф
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я