Чи потрібно підсвічувати розсаду на підвіконні: неочевидні помилки

0
Чи потрібно підсвічувати розсаду на підвіконні: неочевидні помилки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У лютому підвіконня у квартирах дачників-городників заставлені контейнерами з майбутньою розсадою. Багато хто при цьому застосовує підсвічування.

Однак практичний досвід підказує, що розсада на підвіконні – це не найкращий варіант, і справа навіть не в сонячному світлі.

Розберемося, чому розсада на підвіконні може зійти кволою.

Сходи потрібно підсвічувати по кілька годин на день, але це не означає, що виставивши контейнер на вікно, фітолампи можна не включати.

У лютому та навіть у березні сонячного світла рослинам все одно не вистачає. Окремі культури у цей час мають стояти під лампами по 12-15 годин на день.

При цьому потрібно враховувати розташування вікон та погоду. Якщо вікна виходять на південь, то зазвичай світильники включають на кілька годин рано-вранці до сходу сонця і ввечері після заходу сонця. Якщо похмура погода, то лампи протягом дня не вимикають.

Розсада на підвіконні – добре чи погано

Досвідчені городники вважають, що це погана ідея. Денного світла сходам тут, може, і вистачатиме повною мірою, ось тільки забезпечити постійну температуру (а це важливо) через її перепади не вийде.

Причина в тому, що від вікна постійно йтиме холодне повітря, а від батареї сухе і гаряче.

попередня статтяНавіщо кухарі посипають печінку цукром перед обсмажуванням
наступна статтяЯк приготувати шоколадний чізкейк без випікання
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я