Які спеції можна і потрібно додати до кави

0
Які спеції можна і потрібно додати до кави
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чашка ароматної кави вранці – незмінний ритуал початку нового дня для багатьох. Приготування цього напою може перетворитися на ціле мистецтво, а спробувати себе у ролі бариста доступно кожному. Просто додайте до звичної кави спеції.

Кардамон

Завдяки кардамону кава набуде тонкої нотки прянощів і ніжного землистого аромату. У цій спеції міститься калій, клітковина та залізо – що допоможе полегшити проблеми зі шлунком, якщо вони у вас є.

Каєнський перець

Позбутися головного болю та проблем із травленням за допомогою чашки кави? Чому б і ні: саме ця спеція зробить напій не тільки таким корисним, а й надасть йому особливого смаку. А при цьому кайенський перець навіть розганяє метаболізм та знижує почуття голоду – ідеальний варіант.

Гвоздика

Яскравий аромат та нотка копченої прянощі у каві навряд чи залишить когось байдужим. Гвоздика наділена антибактеріальними властивостями і багата на антиоксиданти, що ще один плюс на користь цього експерименту зі звичним напоєм.

Мускатний горіх

Ця пряність надасть каві м’які, ледь вловимі горіхові нотки. Список корисних властивостей мускатного горіха можна довго перераховувати: це позитивний вплив на шкіру обличчя, і потужний протизапальний засіб, що покращує травлення. Деякі дослідження навіть підтверджують, що спеція допомагає у полегшенні депресії.

Кориця

Яскрава нотка в каві – заслуга кориці. Ця спеція впишеться у смак будь-якого різновиду цього напою.

Какао

Ароматна кава з нотками шоколаду – чудовий варіант для ласунів. Несолодкий какао-порошок навіть допоможе знизити рівень холестерину та цукру в крові.

Розмарин

Ще одна спеція з протизапальними властивостями та антиоксидантами у складі. Ніжна землиста пряність — саме такі нотки з’являться у кави.

Куркума

Про користь цієї спеції відомо багатьом. Куркума допоможе зробити смак кави прянішою і глибшою, а при цьому також позитивно позначиться на травленні. Оптимальний комбо.

попередня статтяЯким має бути ідеальний розмір порцій, щоб худнути
наступна статтяЧи шкідливо насправді пити газовану воду
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я