Яким має бути ідеальний розмір порцій, щоб худнути

0
Яким має бути ідеальний розмір порцій, щоб худнути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В бажанні схуднути та підтримувати себе у формі важливу роль відіграє не тільки те, що ви їсте, але й те, скільки саме. Цей показник відрізняється залежно від індивідуальних особливостей: віку, фізичної активності та гормонального фону. 20-річним може легко зійти з рук те, що в 30-40 років вже буде важко поправити.

Дуже часто люди вважають, що проблема в розмірі порції і думають, якщо контролювати тільки цей показник, то успіх забезпечений. При цьому багато хто забуває, що якість їжі має першочергове значення. Шанси переїсти багаторазово збільшуються, коли ви харчуєтеся поза домом або вибираєте сильно перероблені продукти. При такому підході до харчування ви швидко втомлюватиметеся, а крім цього навряд чи знайдете сили на повноцінні тренування. Великий шанс і уповільнити метаболізм.

Саме тому важливо вибирати збалансовану їжу, багату на клітковину — у цьому випадку навіть контроль за розміром порцій з часом стане інтуїтивним процесом. Замість постійного дотримання правил та побоювань, помилитися краще змінити підхід до харчування.

Дотримуйтесь цих нехитрих кроків на шляху до ідеалу:

  • Протягом першої години після пробудження обов’язково з’їжте сніданок, а після цього їжте не раніше ніж через 4-5 годин.
  • Уважно стежте, щоб розмір порцій був постійно однаковий
    Комбінуйте макроелементи: вуглеводи, жири та білки, а в ідеалі – 50% вуглеводів, 30% жирів та 20% білків
  • При кожному прийомі їжі не забувайте про овочі та фрукти
  • Вживайте близько двох літрів води на день
  • Освоїться з цими простими порадами – і тоді зміна розмірів порцій відбудеться майже само собою.

Ще одна порада – почніть користуватися тарілками меншого розміру, ніж зазвичай. Дивно, але це працює навіть чисто психологічно.

Якщо ви їсте овочі чи салат, то розмір такої порції – половина тарілки. Білки повинні займати чверть тарілки, до цієї категорії входить м’ясо, риба, яйця, молочні продукти, а також бобові. Складні вуглеводи, цільнозернові та крохмалисті овочі – теж чверть тарілки. А продуктів із високим вмістом жирів рекомендується брати не більше половини столової ложки – ця категорія включає сир та олію.

попередня статтяЯк зробити вівсянку кориснішою і смачнішою
наступна статтяЯкі спеції можна і потрібно додати до кави
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я