Як правильно приймати добавки з клітковиною, щоб отримати максимальний ефект

0
Як правильно приймати добавки з клітковиною, щоб отримати максимальний ефект
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Клітковина – найважливіший елемент здорового харчування, який відповідає за нормальне функціонування кишечника. Багато хто заповнює щоденну норму цього нутрієнта за допомогою спеціальних добавок. Але як зробити це правильно, щоб не нашкодити організму та усунути проблеми з походами до туалету?

Клітковину потрібно їсти щодня. Завдяки цьому компоненту можна врегулювати апетит, знизити цукор у крові, схуднути, налагодити роботу ШКТ і позбутися запорів.

Золотий стандарт споживання клітковини дорівнює приблизно 30 г на день. На жаль, таку кількість клітковини складно отримати зі звичного раціону більшості людей, у якому катастрофічно мало злаків, свіжих фруктів та овочів. Саме тому лікарі рекомендують приймати добавки з клітковиною: наприклад, висівки, псилліум або розчинні волокна різних злаків та рослин.

На відміну від більшості інших БАДів, що вимагають дотримання чітких правил прийому, пити клітковину можна у будь-який зручний момент. Щоправда, існує пара хитрощів, завдяки яким її прийом стане кориснішим: причому як для здоров’я, так і фігури.

За 15 хвилин до їжі

Експерти радять пити клітковину незадовго до їжі, будь це сніданок, обід чи вечеря. За такої схеми прийому клітковина розбухне в шлунку і дозволить знизити кількість з’їденого без ризику відчути дискомфорт або голод.

На ніч

Ще одна популярна тактика – споживання клітковини незадовго до сну. По-перше, це дозволяє налагодити роботу кишечника та підвищити шанси на комфортну дефекацію з ранку – це актуально для тих, хто страждає від запорів. А по-друге, знову зазначимо, що клітковина непогано бореться із апетитом. Вона позбавить тебе неприємного відчуття порожнечі в шлунку – і дозволить швидко заснути, не наївшись на ніч шкідливостей.

попередня статтяПроста давня хитрість, яка допоможе домашнім рослинам не хворіти та пишно цвісти
наступна статтяЯк зробити млинці ще смачнішими: 5 хитрощів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я