Тонкі млинці на молоці, як початок Масляної

0
Тонкі млинці на молоці, як початок Масляної
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Рецептів млинців існує безліч – дріжджові, на опарі, на кисломолочних продуктах, на окропі, з глютеном і без глютену, з різних видів борошна. І все ж таки одні з найпоширеніших – тонкі млинці на молоці.

Вони не вимагатимуть від вас жодних унікальних інгредієнтів або особливо довгих приготувань, як млинці на опарі, наприклад. Усього треба швидко замісити тісто з найпростіших продуктів, які є майже в кожному домі – борошна, солі, цукру, яєць і молока, а потім дати йому півгодини постояти. Товщина млинців залежатиме від густоти тіста, а густота – від ваших інгредієнтів (борошно різне, та й яйця можуть бути різного розміру). Спробуйте спекти перший млинець із тіста відповідно до пропорцій, вказаних у рецепті. Якщо перший млинець вийде занадто товстим, додайте в тісто окропу або теплого молока, перемішайте – і спробуйте знову. Впевнені, у вас все вийде!

Складові:

  • 500 мл молока
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. цукру
  • 0,25 ч. л. солі
  • 2-3 ст. л. олії + для змащування сковороди
  • 30 г вершкового масла для подачі
  • варення для подачі
  • мед для подачі

Приготування:

У глибоку ємність насипте борошно, цукор та сіль. Окремо змішайте яйця із молоком кімнатної температури. Поступово вливайте в муку молочно-яєчну суміш, постійно збиваючи вінчиком. Замісити досить густе, гладке тісто.

Залишіть тісто за кімнатної температури на 30 хв.

Перемішайте тісто вінчиком. Якщо воно здасться вам густим, влийте трохи окропу. Перед випіканням додайте 2-3 ст. л. рослинного масла.

Розігрійте млинцеву сковороду на середньосильному вогні з олією. Зачерпніть тісто ополоником і вилийте на сковороду. Провертайте її, щоб воно рівномірно розтеклося. Зменшіть вогонь до середнього і печіть млинець до рум’яного кольору з одного боку. Проведіть краєм лопатки по периметру млинця та переверніть його. Випікайте з іншого боку. Перекладіть на тарілку, змастіть вершковим маслом.

Так само випікайте інші млинці, промазуючи вершковим маслом і складаючи один на одного. Подавайте з варенням, сметаною, медом або будь-якими начинками.

ГОСПОДАРЦІ НА ЗАМІТКУ

Змащувати сковороду можна по-старому: розрізати очищену картоплину, насадити її на вилку, вмочити зріз в олію. А можна насадити на вилку шматочок холодного вершкового масла чи сала. Але, звичайно, набагато зручніше змащувати поверхню за допомогою силіконового пензлика.

попередня статтяЧим корисний лимон: дивовижний цитрус для здоров’я всієї родини
наступна статтяЯк врятуватися від постійного почуття голоду під час ПМС: 5 продуктів для зниження апетиту
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я