Як врятуватися від постійного почуття голоду під час ПМС: 5 продуктів для зниження апетиту

0
Як врятуватися від постійного почуття голоду під час ПМС: 5 продуктів для зниження апетиту
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Перед початком критичних днів самопочуття погіршується, а почуття голоду стає таким тваринним, що складно не зірватися на щось шкідливе, про що потім шкодуватимеш. Саме тому дієтологи рекомендують незадовго до початку місячних включити до раціону ці продукти.

“Жор” під час ПМС – ситуація, знайома більшості жінок. Через гормональну перебудову в цей період організм відчуває сильний стрес і намагається компенсувати переживання збільшеними порціями їжі.

Одна річ, якби після з’їденого ми справді відчували спокій та полегшення. Натомість ми докоряємо себе тому, що зриваємося на «заборонку» — і здається, що миттєво бачимо в дзеркалі появу нових зайвих кілограмів…

Щоб легше пережити стресовий час ПМС, дієтологи рекомендують їсти більше продуктів, відомих здатністю виробляти «гормон щастя» серотонін. Ось деякі з них, які ти легко знайдеш у найближчому магазині.

Темний шокола

Чим вище відсоток вмісту какао у складі плитки, тим краще. Какао-боби багаті антиоксидантами і мають властивість миттєво піднімати настрій.

Горіхи

У горіхах багато антиоксидантів, корисних жирів, а також вітаміну Е – незамінного мікроелемента для підтримки жіночого здоров’я.

Куркума

У цій спеції міститься речовина «куркумін», яка має антиоксидантну, а головне, протизапальну дію і заспокоює організм. Додати куркуму можна як у страви, так і, наприклад, у тепле молоко – тут ми розповідали про переваги такого напою.

Банани

У складі бананів – купа антиоксидантних речовин, що сприяють виробленню магнію, серотоніну та інших мікроелементів, що сприяють розслабленню та зняттю тривоги. До того ж вони досить поживні та солодкі – ти явно отримаєш задоволення від такого перекусу.

Яйця

У яйцях так багато триптофану та інших амінокислот, що сприяють виробленню серотоніну, що їх рекомендується їсти в будь-якій незрозумілій ситуації: наприклад, на сніданок після застілля або коли відчуваєш сильний стрес.

попередня статтяТонкі млинці на молоці, як початок Масляної
наступна статтяСлабосолена червона риба до святкового столу і не тільки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я