Як легко відрізнити натуральний мед від аналога з цукру

0
Мед
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Натуральний мед корисний для здоров’я. Він має виражений смак та аромат. З цукровим фальсифікатом це немає нічого спільного. Дуже прикро попадати на підробку замість смачного меду. Як їх відрізняти, читайте далі у статті.

Дивіться на консистенцію

Це один із важливих пунктів — консистенція меду. Вона має бути однорідна без розшарування та без кристалізованого осаду бурштинового кольору. Молодий мед може бути рідким, але магазинний формат викликає сумніви. Це може бути фальсифікатом. Рідкий мед можна брати тільки у перевірених пасічників.

Приємний аромат

Якщо ви відкрили банку і не відчуваєте легкої квіткової ноти, можете бути впевнені у підробці. Цукрова суміш ніяк не зможе мати аромат квітів. Запах карамелі, так, але не натуральний запах акації, липи чи інших медоносів. Окрім того, звертайте увагу на кислий запах чи бродіння. Категорично не беріть мед з такими ознаками.

Смак

Звичайно, мед треба пробувати на смак. Він повинен бути солодким, але не таким, що дере горло. Окрім того, є притаманна меду легка терпкість. Після цукру такого не буває.

Нехай вам попадаються лише гарні пасічники на вашому шляху, які виробляють натуральний та смачний мед. Звичайно, ніхто не застрахований від помилок, тому надавайте перевагу перевіреним місцям з продажу дарів природи.

попередня статтяРозсада чи відкритий ґрунт — як краще висадити айстри
наступна статтяКорейський напій «Дальгона-кава» — кава з молоком, яка вас вразить
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я