Як оливкова олія сприяє схудненню

0
Як оливкова олія сприяє схудненню
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В міфи про те, що повне виключення жирів – ключ до схуднення, вже давно ніхто не вірить. Поряд із білками та вуглеводами, жири – необхідний нутрієнт для нормального функціонування організму. Однак жири бувають різні, і далеко не всі з них можуть принести користь. Найкорисніший із усіх існуючих жирів, без сумніву, – оливкова олія першого віджиму (або extra virgin). Вона багата омега-3 і -6 жирними кислотами, вітамінами, А і Е та безліччю інших нутрієтів, що надають позитивний вплив на весь організм: від стану шкіри до здоров’я серця. Високий вміст антиоксидантів забезпечує надійний захист від пошкодження вільними радикалами та помітно уповільнює процеси старіння.

Як оливкова олія сприяє зниженню ваги?

Незважаючи на те, що оливкова олія — чистий жир, вона не тільки не веде до набору ваги (в помірних кількостях, звичайно), а й сприяє її зниженню та підтримці. Як це відбувається? Оливкова олія містить мононенасичені жирні кислоти – “корисні” жири. Численні дослідження підтвердили, що регулярне вживання ненасичених (при повному або хоча б частковому виключенні насичених) жирних кислот веде до здорового зниження ваги та нормалізації багатьох процесів в організмі.

Крім того, оливкова олія – ​​джерело середньоланцюжкових тригліцеридів або МСТ. Це ліпідні сполуки, які легко розщеплюються організмом і благотворно впливають на метаболізм. Завдяки структурі, що легко перетравлюється і засвоюється, організм використовує МСТ як паливо, а не запасає в жирових відкладеннях.

Будучи достатньо калорійним продуктом, оливкова олія надовго насичує організм і не дозволяє відчувати голод, що істотно знижує ризик переїдання. Додайте оливкову олію першого віджиму до риби, м’яса, овочів і використовуйте як заправку для салату.

попередня статтяЯк вживати яблучний оцет
наступна статтяЧи відчуваєте втому після тренування? Вся справа в електролітах
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я