Які бабусині «секрети» допоможуть приготувати смачні домашні пиріжки

0
Що зробити, щоб пиріжки не розліплювалися
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Споконвіку пиріжки були одними з найулюбленіших страв. Але зараз вони не такі популярні, як були років 30-40 тому. Проте запах свіжоспечених пиріжків завжди розбурхуватиме ваші смакові рецптори, адже саме так пахло в нашому дитинстві. Спекти пиріжки не так просто, адже це ціле мистецтво. Тому є кілька моментів, які дозволять отримувати відмінний результат.

Налаштування

Найголовніше, пекти пиріжки потрібно у гарному настрої. Позитивний настрій – одна з найважливіших складових смачних пиріжків.

Коли у господині гарний настрій, робота у неї ладиться і виходить чудовий результат. Тому потрібно відкинути всі свої проблеми, включити улюблену музику чи фільм і почати готувати.

Тісто

Рецептів тіста існує безліч: прісне, пісне, дріжджове опарне, дріжджове безопарне, бездрожжеве, на заквасці та багато інших. Зазвичай пиріжки печуть із дріжджового тіста. Саме з ним пиріжки виходять ніжними, повітряними та м’якими.

Дріжджове тісто дуже примхливе, тому на кухні має бути тепло. Дріжджове тісто не терпить холоду та протягів, а також гучних звуків. Тому закриваємо всі вікна, вимикаємо вентилятори, кондиціонери та витяжки. Забуваємо про всі свої проблеми, включаємо музику чи якийсь легкий та добрий фільм.

Готуємо всі необхідні інгредієнти (вони мають бути кімнатної температури), інвентар та замішуємо тісто. Найважливіше – не переборщити з борошном. Не потрібно додавати його одразу все. Краще насипати три чверті, а потім додати за потреби.

Місити тісто потрібно до стану, коли воно зібралося в єдину грудку і не липне до рук, але не забуваємо, що зайве борошно в тісті нам не потрібне! Якщо готуєте із звичайним пшеничним борошном, вимішувати тісто потрібно хвилин 7-10, щоб почала розвиватися клейковина.

Начинка

Існує безліч начинок. Починаючи від м’ясних та рибних та закінчуючи начинками з варення. Тут потрібно звернути увагу, що начинка має бути вже готовою і за необхідності охолоджена до кімнатної температури.

Щоб пиріжки виходили однаковими, необхідно тісто та начинку розділити на рівні шматочки.

Для стандартного пиріжка потрібно приблизно 50 г тіста, а начинки – столова ложка з верхом. Шматочки тіста при цьому необхідно підкатати в кульки і накрити рушником, щоб вони не підсихали. Далі по черзі беремо кульку тіста, розплющуємо його на долоні іншою рукою (не варто робити цього качалкою, тісто вийде щільним) і викладаємо начинку, защипуємо.

Потім викладаємо пиріжок на лист швом вниз. Деко краще накрити силіконізованим пергаментом. Він дорожчий, зате до нього ніщо не прилипне і самі пиріжки краще пропекуться.

Якщо хочеться верх зробити з «гребінцем», краще продублювати защип. Це робиться для того, щоб пиріжок не розійшовся і начинка не вивалилася. Даємо пиріжками час підійти. Накриваємо їх рушником та залишаємо у теплому місці, без протягів. На це потрібно 15-20 хвилин.

Випічка

Духовку розігріваємо до максимуму. Після того, як пиріжки підійшли, змащуємо їх яйцем для гарного рум’янцю і відправляємо в духовку.

Зменшуємо температуру до 200 градусів, через 10-12 хвилин зменшуємо вже до 180 градусів і печемо пиріжки до готовності. Поступове зменшення температури дозволить пиріжкам добре підійти та не порватися.

Як тільки вийняли пиріжки з духовки, потрібно змастити їх вершковим маслом і дати їм відпочити – накрити спочатку паперовим рушником, а потім звичайним бавовняним або вафельним.

Через 15-20 хвилин вже можна звати домочадців пити чай з найсмачнішими пиріжками, що тануть у роті!

попередня статтяЯкі пропорції цибулі потрібні для фаршу, щоб котлети не були гіркими
наступна статтяЦей настій для перцю приносить неймовірний урожай щосезону
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я