Як з однієї петунії отримати 6 пишних кущів

0
Яка помилка приводить до того, що петунія припиняє цвісти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб прикрасити свою ділянку розкішними кущами петуній, зовсім не обов’язково морочитися з висаджуванням насіння, яке не завжди відрізняється 100% схожістю. Достатньо 2-3 рослин, та навіть однієї вистачить для того, щоб отримати велику кількість нових кущиків.

Подробиці

Весь секрет у прищипуванні – за один сезон проводити цю процедуру з петунією можна до трьох разів.

Після цього агротехнічного прийому дорослі кущі петунії стануть ще пишнішими, а у вас на руках залишиться багато живців, які виходять з верхівки та бічних пагонів, що явно вирвалися вперед. Обрізки викидати не варто. Натомість пагони необхідно вкоренити.

Для цього перш за все слід зрізати з живців нижні листочки і залишити їх приблизно на годину, щоб зрізи трохи завітрилися.

Після цього оголені стеблинки опудріть в “Корневині” і помістіть у ґрунт, який у рівних частках змішаний з вермикулітом. Не забудьте полити майбутні кущики, а зверху можна обприскати теплою водою з пульверизатора.

Щоб процес укорінення пішов швидше, накрийте тару з живцями плівкою і поставте в місце, що освітлюється розсіяним світлом. Плівку інколи потрібно піднімати на 5-7 хвилин.

На те щоб черешки пустили коріння, зазвичай йде до 10 днів.

попередня стаття3 незвичні способи приготувати смачні пельмені
наступна статтяЯкі пропорції цибулі потрібні для фаршу, щоб котлети не були гіркими
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я