Як зробити випічку неймовірно м’якою та «пишною»

0
Чому випічка прилипає до пергаменту основні помилки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Будь-якому гурману хочеться, щоб самостійно приготовані пиріжки завжди виходили пишними, м’якими та ніжними. Бажано, щоб такими ж характеристиками відрізнялися інші різновиди випічки. Наприклад, пироги та домашній хліб. Але як же досягти такого результату? Багато кулінарів експериментують із співвідношенням інгредієнтів для тіста, з температурою в духовці та з тривалістю приготування страви.

Однак досвідчені кулінари наголошують: краще не ризикувати, а скористатися перевіреним лайфхаком. Йдеться про додавання до тіста секретного компонента.

Що зробить випічку пишною

Додайте в борошняну основу трохи розведеного водою картопляного крохмалю. Саме цей компонент і забезпечить майбутній страві пишноту.

Причому ефект зберігатиметься через кілька годин і навіть через добу після приготування випічки.

Ще один важливий інгредієнт

Якщо кулінар хоче, щоб випічка не тільки залишалася пишною, а й не черствіла, то на допомогу прийде манна крупа. Так ви зможете ще довго ласувати м’якою стравою і домашній хліб з пиріжками точно не засохнуть наступного дня. Проте додавати манку до деяких видів тіста не варто. Сюди відноситься печиво, пельмені та еклери.

попередня статтяЯк приготувати свинину прямо в гарбузі
наступна стаття3 натуральні поглиначі запахів, завдяки яким можна прибрати неприємний запах з холодильника
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я