Чим замінити сіль: нові варіанти замість звичної приправи

0
Чим замінити сіль: нові варіанти замість звичної приправи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сіль – одна з найпоширеніших спецій. І хоча її помірне вживання не повинно бути приводом для занепокоєння, надмірне споживання солі може спричинити високий кров’яний тиск та інші проблеми зі здоров’ям. Багатьом людям із хронічними захворюваннями показано скоротити споживання солі. Натомість можна спробувати деякі трави, спеції та інші інгредієнти, які допоможуть додати смак та аромат вашій улюбленій страві. Найкращі варіанти – у нашому матеріалі.

Часник

Часник – це гостра пряність, яка посилює смак без збільшення вмісту натрію. Ви можете скоротити кількість солі і при цьому додавати вдвічі більше часнику в томатні соуси та маринади – вийде анітрохи не гірше. Часник відмінно підходить для супів та жаркого. Більш того, часник дуже корисний для здоров’я. Дослідження показують, що його вживання може підвищити імунітет, знизити кров’яний тиск та покращити здоров’я мозку.

Лимонний сік чи цедра

Цитрусові, особливо лимонний сік та цедра, є чудовою альтернативою солі в деяких рецептах. Як джерело кислоти лимонний сік діє так само, як сіль, посилюючи аромат страви. Тим часом цедра лимона надає стравам ще й приємного цитрусового аромату. Сік і цедра лайма і апельсина також мають ці приємні властивості. Соком цитрусових можна поливати овочі та використовувати у заправках для салатів та маринадах для м’яса та риби.

Мелений чорний перець

Сіль та перець – класичний кулінарний дует. Тим не менш, якщо ви хочете скоротити споживання солі, просто візьміть млинок із перцем. Чорний перець – гарний додаток до супів, смаженого, пасти та інших пікантних страв. Крім того, чорний перець може зменшити запалення, пов’язане з хронічними захворюваннями, такими як хвороби серця та рак. Ви також можете скуштувати білий перець, суміші різних сортів перцю, перець халапеньо, перець чилі та кайенський перець.

Сушена цибуля

Як і часник, цибуля посилює смак майже будь-якого гострого рецепту. Зокрема, сушена цибуля або цибульний порошок ефективніший, ніж свіжа цибуля, і її можна замінити на сіль при приготуванні жаркого, супу, рагу, соусу та сальси. Смак страви буде гоструватим з солодкою ноткою.

Бальзамічний оцет

Бальзамічний оцет має гострий, терпкий смак із солодким присмаком. Він також підкреслює натуральний смак їжі, зводячи до мінімуму потребу в солі. Використовуйте бальзамічний оцет у заправках для салатів, супах, рагу та маринадах для м’яса та риби. Якщо підігріти його в каструлі на повільному вогні, вийде ще ароматніший соус, яким можна полити свіжі помідори або смажені овочі.

Копчена паприка

Димний, пряний смак копченої паприки робить її чудовою альтернативою солі. Додайте її до м’яса, рагу або риби. Ви також можете використовувати його замість сальси, яка часто містить багато натрію. Цікаво, що ця спеція може мати кілька переваг для здоров’я. Наприклад, дослідження довели, що вживання паприки може сповільнювати ріст ракових клітин.

Розмарин

Розмарин – популярний вид рослинних спецій, який часто використовують при приготуванні різних страв. Додайте свіжий або сушений розмарин у супи, тушковані страви та печеню, а також у смажені овочі, заправки, соуси та хліб.

попередня статтяЕксперти розповіли, чому потрібно пити зелений чай
наступна статтяЯк вживати яблучний оцет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я