Як допомогти розсаді томатів перестати витягуватись

0
Томати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розсада потребує контролю в плані швидкості зростання. Якщо вона витягується, це означає, що є негативні фактори, які провокують. Їх треба визначити та виправити, адже витягнута розсада не буде міцною та життєздатною при висаджуванні в ґрунт. Як зупинити процес витягування, читайте у статті.

Полив

Його треба відрегулювати. Якщо є факт витягування томатних паростків, потрібно суттєво скоротити полив. Зверніть увагу, що у ємності має бути дренажна система. Поливати розсаду потрібно перший раз на 10 день після появи паростків.

Пікірування

Процедура пікірування допомагає укріпити кореневу систему рослини та сповільнити її зростання. Робити потрібно вчасно. За 1-2 доби до пікірування полийте томати. На кожен кущик має бути не менше 0,5 кг ґрунту.

Температура та освітлення

В приміщенні має бути не менше 23 градусів тепла. Забезпечте достатню кількість світла протягом 12-15 годин. Якщо такої можливості немає, тоді температуру варто зробити прохолоднішою, знизивши її до +18.

попередня статтяЯк приготувати гречаники у вершковому соусі
наступна статтяІдея для вечері: риба з овочами у маринаді за 30 хвилин
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я