Тягу до солодкого допомагає відбити лише один продукт — і він смачний

0
Тягу до солодкого допомагає відбити лише один продукт — і він смачний
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи подолання цієї залежності, і ось дієтологиня поділилася чудовою корисною альтернативною закускою, яка справді допомагає повернути контроль над апетитом!

Всі ми знаємо це жахливе почуття – весь день тримаєшся, щоб зрештою зірватися і з’їсти шоколадку! Від тяги до солодкого позбутися дуже важко: спрацьовує і звичка, і біохімічні процеси, і брак в організмі деяких речовин (іноді її заповнюють препарати піколінату хрому).

Виявляється, є один добре відомий продукт, який успішно пригнічує потяг до солодкого. Його назвала дієтологиня Лорен Менакер – мова про звичайний чорнослив. На її думку, сушена слива – це ідеальний перекус для тих, хто намагається стежити за харчуванням, але постійно зривається на цукерки та випічку.

Дієтолог послалася на недавнє дослідження, опубліковане у виданні Journal of Nutrition Bulletin: виявилося, що люди, які перекушували чорносливом, споживали протягом дня менше калорій і в цілому відчували себе більш ситими, ніж ті, хто віддавав перевагу родзинкам.

Ще один аргумент на користь чорносливу він допомагає придушити потяг до солодкого без додавання цукру. Саме доданий цукор запускає механізм звикання та залежності у нейрохімії мозку.

Так, в родзинках доданого цукру теж немає, але рівень фруктози в ньому дуже високий, а це спричиняє сильний сплеск інсуліну.

Лорен Менакер уточнила, що кожен середнього розміру чорнослив містить 3 г природного цукру і 0,5 г клітковини, а також натуральні антиоксиданти. Це забезпечує ефект насичення та повільнішого вивільнення глюкози в кров.

Словом, якщо ти працюєш над своїм харчуванням і твердо вирішила взяти під контроль свою тягу до солодкого, перекуси чорносливом – це найбезпечніша опція!

попередня статтяНіжний та повітряний кляр: секрет у простому інгредієнті
наступна статтяКоли краще додавати цибулю при смаженні м’яса
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я