Експерти назвали “фатальні наслідки” надмірного вживання цукру

0
4 фатальні наслідки надмірного вживання цукру
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про те, що цукор таїть у собі масу шкоди та небезпек для організму, знає кожен із нас. Крім того, білий цукор здатний викликати справжню залежність. Ми вже розповідали про те, що відбувається з організмом при відмові від споживання цукру (спойлер: вже через 3-4 дні без цукру ви відчуєте значні зміни у самопочутті та стані шкіри). Тепер експерти видання Baazar назвали фатальні наслідки, які чекають на тих, хто продовжить споживати неконтрольовану кількість цукру на щоденній основі.

Карієс зубів

Цукор створює у ротовій порожнині сприятливі умови для карієсогенних бактерій, внаслідок життєдіяльності яких руйнується зубна емаль, а потім і сама тканина зубів. Тому стоматологи рекомендують звести споживання цукру до мінімуму та чистити зуби двічі на день. Крім того, цукор виводить з організму кальцій, що може ще більше посилити хворобливий стан зубів та стати причиною поступового руйнування кісток та нігтів.

Підвищений рівень інсуліну та наслідки

Інсулін – це гормон білкової природи, що виробляється в підшлунковій залозі та регулює вуглеводний обмін в організмі людини. Його рівень – важливий показник здоров’я. Оптимальна кількість інсуліну в організмі забезпечує утилізацію непотрібної глюкози. Однак при надмірному виробленні інсуліну в організмі може сформуватися інсулінорезистентність – тобто, зниження чутливості до його дії, що, у свою чергу, може призвести до захворювання на цукровий діабет 2 типу. Крім того, стрибки інсуліну провокують постійне почуття голоду, що призводить до набору ваги.

Підвищений ризик захворювань серцево-судинної системи

Надмірне споживання цукру та його наслідки, у тому числі цукровий діабет та ожиріння, надають сильне навантаження на серце. Цукор, до того ж, порушує ліпідний обмін, внаслідок чого зростає рівень холестерину в крові та підвищується ризик серцево-судинних захворювань.

Прискорення процесу старіння

Як показують численні дослідження, надмірне споживання цукру позначається як на зовнішньому стані шкіри, але й прискорює внутрішній процес старіння організму. Так, глюкоза, руйнує волокна колагену і перешкоджає утворенню нових, внаслідок чого уповільнюється процес регенерації та шкіра поступово втрачає свою пружність та еластичність.

попередня статтяЕксперти розповіли, що буде, якщо пити дуже багато води
наступна статтяКартопля чи батат: що корисніше
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я