Домашній детокс організму: основні правила

0
Домашній детокс організму: основні правила
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

«Багато хвороб походить від накопичення в організмі шкідливих і зайвих речовин. Тварини не п’ють і їдять те, що їм шкідливо. Людина позбавлена ​​такого інстинкту і часто споживає те, що призводить до хвороб. Тому іноді організму варто робити відпочинок або як зараз модно говорити “детокс”, щоб видалити із себе шкідливі речовини»

– швейцарський алхімік, лікар, філософ, дослідник природи Парацельс.

Про правила домашнього детоксу, про те, як правильно скласти його графік та як його дотримуватися, нам розповіла лікар-терапевт австрійського центру здоров’я Verba Mayr Долганюк Альбіна.

Детокс-терапію, як превентивний метод лікування, можна рекомендувати для зміцнення здоров’я, підвищення імунітету, поліпшення якості та тривалості життя – як умовно здоровій людині, так і людині, що страждають на різні захворювання. Безумовно якісний та повноцінний детокс може бути проведений лише під контролем спеціаліста, тому що завдання детоксикації – це оздоровлення, покращення функціональної активності основних детокс систем та органів, виведення токсинів із організму ( а саме: кишечника, печінки, нирок, шкіри, легень, лімфатичної системи, кровоносної системи).

Шлунково-кишковий тракт є найважливішою складовою міцного здоров’я та імунітету. Кишечник – найбільший імунний орган людини: тут зосереджено безліч захисних структурних, клітинних елементів, і навіть наша співдружня мікробіота. Сучасна людина загалом з’їдає 30-40 тонн їжі протягом життя. ШКТ можна умовно позначити як “вхідні ворота” нашого організму. Критично важливо, що і як через них входить і що відбувається за воротами. Завдяки особливостям будови шлунково-кишкового тракту має велику всмоктувальну поверхню. Це необхідно для засвоєння поживних речовин, що надходять з їжі: амінокислот, глюкози, жирів, мікроелементів, вітамінів, мінералів та води.

Отже, які ж правила детоксикації існують

Якщо ви плануєте домашній детокс, в першу чергу необхідно застосувати заходи для відновлення кислотно-лужного балансу організму через організацію збалансованого харчування. У раціоні необхідно збільшити продукти, які володіють лужними властивостями: овочі (цвітна капуста, броколі, морква, буряк, гарбуз, селера, шпинат, спаржа, огірки, цибуля), цитрусові (лимон, лайм, грейпфрут, мандарин, апельсин) манго, папайя, груша, ківі, диня, виноград), зернові культури (дикий рис, пшоно, амарант, просо, кіноа) та багато іншого.

Для правильного детоксикації необхідно запам’ятати не тільки список продуктів, але й кілька правил їх споживання:

– Свіжі овочі, фрукти та ягоди необхідно вживати суворо на сніданок або в обід, увечері не рекомендовано прийом сирих овочів (через небезпеку виникнення процесів бродіння і вздуття).

— Любителям кави слід взяти себе в руки: можна вживати не більше 2 чашок на день.

— Червоне м’ясо (яловичина, баранина) слід вживати не частіше 1 разу на тиждень.

— Тверді сорти сирів не частіше, ніж через день.

Є список продуктів, не рекомендованих до споживання

До них відносяться: печінка, нирки, мозок, серце, легені тощо, тому що в них багато холестерину та пуринів, що підвищують рівень сечової кислоти; жири: тваринні жири (жирне м’ясо, сало, маргарин), масло для фритюру (містить трансжири, які збільшують ймовірність виникнення атеросклерозу та раку), м’ясний бульйон, борошняне, солодке, алкоголь.

Буде дуже корисно кілька разів на тиждень вносити зміни до свого раціону

Наприклад, 2 рази на тиждень можна дотримуватися вегетаріанства, також 2 рази можна відмовлятися від вечері, а 3 рази на тиждень їсти рибу.

Важливо пам’ятати про питний режим. Пити необхідно багато в перервах між їжею, не менше 2-3х літрів чистої води на день, за 30 хвилин до і через 1 годину після їжі. Вода – це природний розчинник, який допомагатиме організму вимивати кислоти, солі, токсини.

Корисно включати ваш індивідуальний графік лімфодренажні та очищаючі процедури для тіла: сауна, хаммам, детокс-пілінги, детокс-обгортання водоростями, глиною, лімфодренажні масажі – все це допомагатиме організму виводити токсини через пори.

Вживайте заходів для боротьби зі шкідливими звичками та залежностями

За яким графіком буде розвиватися сценарій, залежить від вас, стану внутрішнього спокою. Тому до графіка «домашнього детоксу» можна включити консультацію психолога чи сеанс емоційного коучингу. Намагайтеся знижувати загальне токсичне навантаження організму: цього можна досягти, відмовившись від паління, надмірного вживання алкогольних напоїв, солодощів.

Рух

У звичайному житті та за інтенсивного курсу очищення організму необхідна боротьба з гіподинамією! Рух необхідний для того, щоб ваш організм виходив із гіпоксичного стресу, щоб клітини отримували кисень та виробляли більше енергії. Рекомендовані кардіонавантаження низької інтенсивності, 10 000 кроків щодня. Збільшуйте дистанцію, кількість пройдених кроків поступово. Наперед продумайте маршрут, вибирайте мальовничі місця, де вам приємно знаходиться.

При складанні графіка «Домашньої детоксикації» відведіть належний час сну. Подумайте, скільки часу і як ви спите. Рекомендований 7-8-годинний повноцінний сон. Починаючи з 22.00, не користуйтеся смартфоном, планшетом, комп’ютером, не дивіться телевізор. Правильно розпоряджайтесь своїм часом!

попередня стаття7 напоїв, які допоможуть від здуття живота і покращать роботу ШКТ
наступна стаття7 способів використання бананової шкірки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я