...
ГоловнаЛайфстайлЯким весняним підживленням потрібно підгодувати малину, для стабільного плодоношення та гарного врожаю...

Яким весняним підживленням потрібно підгодувати малину, для стабільного плодоношення та гарного врожаю смачних ягід

Підпишіться на нас:

Для того, щоб малина регулярно плодоносила і була посипана великими ягодами, її потрібно вчасно та правильно підгодовувати. Добрива, які ми вносили десять років тому, вже не працюють. Світ змінюється та рослини не винятки. І з кожним роком вони вимагають, щоб їх підгодовували великою кількістю вітамінів та поживних речовин.

Так давайте розбиратися чим таким підгодувати малину, щоб домогтися багатого врожаю.

Ягоди малини ароматні, смачні та соковиті. Саме тому вона росте на кожній садовій ділянці, але щоб виростити гідний урожай, необхідно організувати правильні підживлення та гарний догляд за рослиною.

Малина добре росте і плодоносить тільки на багатому поживними речовинами грунті. Тому навесні її підгодовують добривом з підвищеним вмістом азоту та мінеральних компонентів.

Підготовчі заходи

Перш ніж приступити до весняного підживлення в ягідних посадках потрібно прибратися. Очистити ділянку від торішнього листя і сухої трави, видалити бур’яни, вирізати сухі і поламані гілки.

Важливо! Якщо при посадці малини посадкова лунка була добре заправлена органікою та мінеральними добривами, то кущі до 2-річного віку добрив не потребують.

Весняне підживлення для малини

Якщо підгодовувати цим підживленням малину кілька сезонів поспіль, то вона покаже хороші результати. Перевірено на практиці! Ягоди стають більшими, а кущі краще плодоносять.

У 10 літрах води розмішайте 1 ст. л добрива “Кеміра люкс” та 200 г біогумусу. Дайте розчину 30-40 хвилин настоятися і полийте кожен кущ по вологій землі.
Підживлення вносьте відразу ж як тільки розмерзнеться земля, інакше разом з таненням снігу добриво може втекти не в той бік і кущі які ви підгодували його не отримають.

Після внесення підживлення не забудьте замульчувати верхній шар ґрунту, щоб він довше залишався вологим. Мульчувати найкраще торфом, перегноєм чи компостом. Ще така мульча залучатиме дощових хробаків, які не лише розпушуватимуть землю, а й насичуватимуть її киснем та гумусом.

Гарного врожаю смачних та соковитих ягід!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...