...
ГоловнаЗдоров'яЛікарка розповіла, яку воду треба пити взимку

Лікарка розповіла, яку воду треба пити взимку

Підпишіться на нас:

Не вщухають суперечки про те, чи варто пити так само багато води взимку, як нам рекомендують лікарі це робити влітку? І як зробити цю звичку приємною? Лікарка-терапевт достовірно розповіла про всі аспекти проблеми.

Цікаво, що взимку не варто відмовлятися від питних звичок, а скоріше рекомендується навіть збільшити споживання рідини. Причин цьому кілька: сухість повітря, витрата калорій на зігрівання тіла, носіння теплого одягу. І кожна з цих причин призводить до того, що наш організм витрачає рідину.

Пити воду важливо навіть тоді, коли ви не відчуваєте спраги, вам не жарко і ви не потієте, як улітку. У морозні дні на вулиці та в теплому приміщенні ми постійно втрачаємо вологу з диханням. Додамо сюди роботу батарей центрального опалення та зниження вологості повітря у кімнатах.

Як зробити корисну звичку приємною

Це дуже просто. Ми можемо пити воду, орієнтуючись на власні потреби (близько 30 мл на кілограм ваги на добу) та отримувати задоволення. Відомо, що смак звичайної води, навіть фільтрованої чи кип’яченої, подобається не всім. Давайте зробимо воду смачною. Ось три правильні способи, виберіть той, який вам більше сподобається.

1 спосіб

Заморозьте воду, це покращить її смак. Налийте воду в ємність, що підходить для заморожування, і покладіть в морозильну камеру на кілька годин. За цей час домішки з води осядуть на дно, і вона стане смачнішою.

2 спосіб

Додати цитрусові. Апельсин, лимон і лайм або мандарин наріжте кружальцями разом із шкіркою, трохи розімніть і залийте необхідною кількістю води – корисний та смачний напій на цілий день готовий.

3 спосіб

Можна настоювати звичайну воду як чай, додаючи ароматні інгредієнти. Нагрійте воду до 80 ° C і додайте до неї імбирний корінь, мелену корицю, кислі яблука. Підійдуть і свіжі листочки базиліка чи розмарину. Напою потрібно дати настоятися у холодильнику протягом 2-3 годин.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...