...
ГоловнаКулінаріяНавіщо досвідчені господині додають крохмаль у котлетний фарш: розкриваємо кулінарні хитрощі

Навіщо досвідчені господині додають крохмаль у котлетний фарш: розкриваємо кулінарні хитрощі

Підпишіться на нас:

Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль. Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних биточків. А навіщо в котлетному фарші потрібен крохмаль, розкажемо далі.

Замінник яєць

Курячі яйця часто роблять фарш для котлет надто рідким. А самі котлети від додавання яєць стають жорсткішими. Альтернативою у такому разі виступає картопляний чи кукурудзяний крохмаль. Він добре скріплює м’ясо і не дає котлеті розвалитися при обсмажуванні. Котлета дуже добре тримає форму і при цьому стає м’якою та пишною.

Зберігання котлет

Завдяки введенню крохмалю у фарш готові котлетки навіть за кілька днів залишаються досить м’якими. Тому можна запросто приготувати більше порцію і кілька днів не переживати з приводу вечерь або обідів.

Якість страви

Крохмаль робить котлети якіснішими. Вони стають м’якими та ароматними. Їхня форма при цьому залишається ідеальною. До того ж крохмаль чудово утримує вологу всередині котлет, не даючи м’ясному соку витекти під час приготування страви.

Пропорції крохмалю до м’яса

То скільки ж класти крохмалю в котлетний фарш? Пропорції такі: на кожні 500 г сирого м’ясного фаршу знадобиться 2 ст. л кукурудзяного або картопляного крохмалю.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...