Здоров'я

3 найкращі фрукти для сніданку, які прискорюють процес схуднення – їжте їх частіше

Фрукти – найкраще джерело натурального цукру. Вони багаті на вітаміни і антиоксиданти. А деякі плоди краще за інших покращують метаболізм — тому в період схуднення їх слід їсти на сніданок.

Одні фрукти корисно їсти під час перекушування або після тренувань, щоб відновити сили. Інші рекомендують їсти незадовго перед сном, щоб насититися, але не набрати вагу. А деякі особливо гарні в ранковий час, тому що прискорюють обмінні процеси в організмі.

Ці три фрукти можуть стати чудовим доповненням до сніданку, тому що вони досить ситні, а це дуже важливо зранку. До того ж вони багаті на різні мікроелементи, особливо необхідні організму в першій половині дня.

Банан

В одному банані міститься приблизно 3 г клітковини, тобто близько 10% від добової норми споживання цього мікроелемента. Саме дієта з високим споживанням клітковини – найкращий спосіб прискорити схуднення та налагодити мікробіом шлунково-кишкового тракту.

Грейпфрут

Мінімум калорій та максимум вітамінів А та С – ось головні особливості грейпфрута. До того ж, на відміну від інших фруктів, у грейпфрута досить низький глікемічний індекс. Завдяки цьому він не провокує різких стрибків цукру в крові.

Диня

У дині дуже багато клітковини та води, завдяки чому вона швидко і надовго насичує та сприяє природному очищенню організму. А ще в ній мало калорій — лише 34 на 100 г плоду. Єдиний мінус, що насолоджуватися нею на сніданок можна лише у літні місяці.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

18 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

19 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому