Навіщо нам потрібен магній і у яких продуктах він міститься

0
Навіщо нам потрібен магній і у яких продуктах він міститься
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нашому організму потрібна безліч поживних речовин, макро- та мікроелементів, вітамінів та мінералів. Кожен їх важливий для правильного функціонування всіх органів прокуратури та систем. Окрему увагу варто приділяти магнію. Чому важливо стежити за його рівнем в організмі та звідки його «добувати», розповідаємо у нашому матеріалі.

Навіщо потрібний магній

У магнію є багато корисних функцій. Він бере участь у процесах розслаблення та скорочення м’язів та, відповідно, важливий при фізичних вправах. Магній допомагає глюкозі перейти в м’язи і вивести з них лактат, який утворюється під час фізичних вправ, а також дозволяє зменшити частоту та інтенсивність нападів мігрені, прояви судом у ногах.

Магній бере активну участь у ферментативних реакціях, покращуючи травлення та полегшуючи перетравлення їжі, ефективно захищає від стресу — гальмує процеси збудження в центральній нервовій системі, що дозволяє спокійніше реагувати на нервові потрясіння.

Магній бере участь у енергетичному та електролітному обміні, допомагає підтримувати правильний водний баланс в організмі. Він допомагає транспортувати поживні речовини до клітин, допомагає регулювати рівень глюкози в крові та нормалізує артеріальний тиск.

Де його шукати

Магній легко отримати із продуктів харчування. Найбільше цінного мінералу містить гарбузове насіння, шпинат, бурякове бадилля, темний шоколад, чорна квасоля, кіноа, палтус, мигдаль і кешью. Тим не менш, побудувати збалансований раціон, багатий на всі необхідні речовини буває непросто. І тут уникнути дефіциту магнію допоможуть БАДи.

Займатися самолікуванням та самостійно призначати собі добавки в жодному разі не можна – це може призвести до неприємних наслідків. Якщо ви хочете приймати магній у БАДах, зверніться до лікаря: він проведе всі необхідні дослідження та призначить індивідуальне дозування. Якщо небажаний прийом внутрішньо, наприклад при порушеннях травлення, можна використовувати водний розчин магнію хлориду, який втирають у шкіру або додають у ванни.

попередня стаття5 продуктів, що підвищують апетит
наступна статтяПрикраси для ефекту anti-age: 5 секретних правил Кейт та Піппи Міддлтон
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я