5 продуктів, що підвищують апетит

0
5 продуктів, що підвищують апетит
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Макарони

Макарони, виготовлені з борошна найвищого гатунку, – це прості вуглеводи. Крім зайвих калорій, у них немає ніякої нутріологічної цінності, тому що в процесі переробки пшениця позбавляється всіх корисних елементів. Прості вуглеводи швидко насичують, але так само швидко повертають почуття голоду. Віддавайте перевагу пасті з твердих сортів пшениці, локшині соба з гречаного борошна або ширатаки з кореня рослини коняку.

Кукурудзяні пластівці

Прості вуглеводи у поєднанні з цукром викликають перепади рівня цукру в крові та провокують почуття голоду. До того ж, при вживанні такого вуглеводного заряду вранці, коли рівень кортизолу – гормону, який підвищує вміст глюкози в крові вдвічі, – знаходиться на піку, організму складніше метаболізувати цукор, що призводить до постійного почуття голоду та бажання з’їсти щось солодке.

Дієтична кола

Етикетка, яка говорить, що в напої немає цукру, це зовсім не привід розслабитися. Штучні підсолоджувачі провокують підвищене почуття голоду, тому що в них немає натурального цукру, і організм починає шукати його «на боці».

Яблука

Незважаючи на відому англійську приказку An apple a day keeps the doctor away, що означає «одне яблуко на день допоможе уникнути походів по лікарях», цей фрукт не такий простий. Солодкі яблука провокують сплеск інсуліну в крові, який по суті перетворює цукор на жир. Вони швидко засвоюються і викликають бажання знову перекусити.

Чіпси та крекери

Снеки, особливо солоні, — найгірша ідея для перекушування. Крім того, що це знову ж таки прості вуглеводи, в них міститься велика кількість солі: в одній пачці чіпсів солі в середньому 0,7 грама при денній нормі для людини в 5 грамів. А сіль, у свою чергу, затримує рідину в організмі, що призводить до набряків та накопичення токсинів.

попередня стаття3 несподівані продукти, які провокують набряки
наступна статтяНавіщо нам потрібен магній і у яких продуктах він міститься
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я