3 несподівані продукти, які провокують набряки

0
3 несподівані продукти, які провокують набряки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Усім давно відомо, що якщо на ніч з’їсти жирне, смажене, солоне або випити алкоголь — ранкова набряклість неминуча. Всі ці «заборонені» продукти провокують затримку рідини в організмі, а точніше – у міжклітинному просторі, через що виникають набряки. Але, сказати по правді, солона їжа та алкоголь загалом не дуже корисні, і можуть призвести до набагато неприємніших наслідків, ніж набряки, тому їх завжди варто вживати в помірних кількостях. Однак існує ряд дійсно корисних продуктів, які так само затримують рідину в організмі і можуть стати причиною ненависних набряків. Розповідаємо, яких продуктів (попри їхню безумовну користь) варто уникати у вечірньому раціоні.

Помідори

Помідори – представники сімейства пасльонових, а отже – містять велику кількість соланіну. Соланін може стати каталізатором запальних процесів і неминуче спровокує появу набряків на обличчі. Приємна новина: при термічній обробці соланін практично повністю руйнується, тому салат зі свіжих помідорів можна замінити на рагу з тушкованих овочів. Така страва забезпечить організм клітковиною та вітамінами, та захистить від шкідливого впливу соланіну.

Картопля

Не дивлячись на безліч суперечок навколо користі картоплі, дієтологи все ж таки рекомендують включити її в раціон. Картопля багата мінералами та стійким крохмалем — вона покращує перистальтику кишечника і надовго втамовує почуття голоду. Однак все той же крохмаль може затримувати рідину в організмі та викликати набряки. Це зовсім не привід відмовлятися від картоплі, просто не варто їсти її у вечірній час.

Кефір

Незважаючи на те, що кефір часто рекомендують пити саме на ніч, щоб покращити роботу травлення, робити це не варто. Кисломолочні продукти дійсно корисні для травної системи, та й лактози в них вже майже не залишається, проте рідину вони в організмі все ж таки утримують.

Якщо ви звикли випивати склянку кефіру перед сном, то постарайтеся робити це хоча б за 2-3 години до сну, а потім обов’язково пити 1-2 склянки води.

попередня статтяЧому масло гхі має замінити всі олії в холодильнику
наступна стаття5 продуктів, що підвищують апетит
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я