Набридли шуба та вінегрет: приготуйте цей ситний салат із буряка

Взимку вибір свіжих і доступних овочів зовсім невеликий. А це означає, що саме час готувати страви з буряка. Тим більше, що коштує цей коренеплід зовсім недорого. Ось тільки багато хто і не знає, що з буряка можна приготувати не тільки вінегрет і оселедець під шубою, але й інші, не менш цікаві та смачні салати. Рецепт одного з них публыкуэмо нижче.

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт. середнього розміру
  • Куряче філе – 500 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Ядра волоських горіхів – 80 г
  • Сіль за смаком
  • Майонез – для заправки

Приготування:

Насамперед підготуємо буряк і курку. Коренеплоди миємо та варимо або запікаємо до повної готовності. Куряче філе відварюємо у солоній воді зі спеціями. Даємо буряку та курці повністю охолонути. Часник чистимо від лушпиння та пропускаємо через прес. Змішуємо його із майонезом. Заправка готова.

Курячі грудки нарізаємо на дрібні кубики або розбираємо на волокна. Викладаємо на дно пласкої тарілки або салатник. Добре розрівнюємо. Поверх викладаємо пару ложок часникового майонезу і обережно розмазуємо його по всій курці.

Буряк чистимо і тремо на великій тертушці. Викладаємо другим шаром. Трохи солимо і змащуємо майонезом. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді і рубаємо ножем. Посипаємо ними зверху наш салат.

Ставимо салат у холодильник настоюватися і просочуватись мінімум на 1-2 години.

Всім смачного!

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин