Як правильно додавати борошно в підливу, щоб грудочки не зіпсували страву: поради кухарів

0
Як правильно додавати борошно в підливу, щоб грудочки не зіпсували страву: поради кухарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Приготувати смачну і насичену підливу без додавання борошна навряд чи вийде навіть у вправних господарок. Адже саме борошно надає ту саму ніжність, густоту та шовковистість готовому соусу. Без борошна вийде просто рідкий бульйон з овочами, який стікатиме на дно тарілки.

То як додавати борошно в підливу правильно? Як зробити так, щоб вона не зібралася в малоапетитні грудочки? Розкажемо далі.

Обсмажування

Для додавання в підливу знадобиться борошно пшеничне вищого сорту. Ось тільки воно вимагає попереднього обсмажування. Інакше смак сирого борошна відчуватиметься у готовому блюді. Борошно пшеничне насипають на суху сковороду і обсмажують до зміни кольору і появи легкого горіхового аромату. Дуже важливо постійно помішувати борошно, інакше воно може підгоріти.

Якщо перед кожним приготуванням підливи обсмажувати борошно не хочеться, то можна зробити за один раз партію побільше. Потім смажене борошно потрібно остудити і перекласти в скляну баночку з щільною кришкою. Так вона завжди буде під рукою у потрібний момент.

Як додавати

Найпростіше додавати борошно в розведеному вигляді. Для цього його всипають у склянку з невеликою кількістю води та перемішують вінчиком. Потім тонкою цівкою вливають суміш у сковорідку.

Завдяки таким простим маніпуляціям консистенція соусу буде шовковистою і гладкою, а поява грудочок повністю виключена.

Смачного!

попередня статтяЯк не можна поливати драцену: 5 основних помилок
наступна статтяНабридли шуба та вінегрет: приготуйте цей ситний салат із буряка
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я