Ці продукти краще купувати замороженими та завжди тримати в холодильнику

Підпишись на нас:

Різноманітне та здорове харчування — болюче питання для будь-якої працюючої людини. Як часто часу і сил вистачає лише на те, щоб зварити пачку пельменів — а свіжі продукти тим часом псуються… Однак, на думку фахівців з харчування, дещо зручніше одразу купувати в замороженому вигляді і завжди тримати про запас (і це не тільки пельмені, вареники та чебуреки!)

Автор книг зі здорового харчування Лаура Бурак упевнена, що добре зібрана морозилка завжди готова правильно відповісти на запитання «А що у нас на вечерю?». Якщо запастися різноманітними продуктами, багатими на поживні речовини, можна здорово економити на доставці готової їжі і, головне, харчуватися з користю та задоволенням.

Не забувай – в окремій камері морозилки продукти зберігаються до 6 місяців (при температурі від -15), у морозилці всередині холодильника – близько 3-4 місяців. Завжди перевіряй терміни придатності та зберігання, а також слідкуй, щоб дорогою від магазину їжа не розморозилася, повторно заморожувати її не варто.

Ягоди (і деякі фрукти)

У сезон немає жодних проблем з тим, щоб постійно додавати в меню свіжі ягоди, та ось тільки тривалість цього сезону дуже коротка, а смачно їсти хочеться цілий рік. Ягоди, фрукти (та й овочі) заморожують на піку зрілості, тому їхня якість не викликає питань. Таку сировину можна використовувати для коктейлів, випічки, додавання в сир або чай завжди під рукою.

Шпинат

Якщо ви колись готували свіжий шпинат, то знаєте,  що він зменшується в об’ємах в декілька раз. Так, його свіже листя відмінно підходить до салатів, але для того, щоб швидко зробити соус для пасти, гарнір до риби або просто зварити зелений борщ, досить просто дістати з морозилки пачку шпинату. Він промитий, висушений і заморожений у вигляді невеликих капсул, які дуже легко дозувати.

Зелений горошок

Припущений на невеликій кількості вершкового масла зелений горошок обожнюють діти; також його можна додати разом із сиром у свіжозварені макарони, зробивши страву смачнішою та здоровішою.

Боби едамамі

Ми вже писали, що таке боби едамамі і чому тобі варто хоча б раз їх скуштувати. Свіжі боби бувають у продажу рідко і коштують дорого, а заморожені завжди свіжі, зелені і готові до вживання, адже приготувати їх можна всього за 5 хвилин.

Нарізаний хліб та порційні булочки

Якщо не встигли чи забули купити свіжий хліб або втомилися від того, що хліб черствіє та пліснявіє раніше, ніж його з’їдають? Зручна опція – тримати запас хліба у морозилці. Нарізку можна порційно відправляти в тостер (підсушений хліб набагато корисніший), а хліб, булочки або круасани відправляти в духовку безпосередньо перед вживанням або ще швидше в мікрохвильовку, щоб отримати свіженький хлібний виріб. І нікуди ходити не треба!

Креветки та рибне філе

Якщо у тебе велика сім’я або просто ти не в захваті від необхідності після роботи щодня ще й заходити в гастроном, корисно мати запас білків тваринного походження, адже вони недовго залишаються свіжими. Порційне філе риби дуже легко готувати — за 15 хвилин ти отримаєш повноцінну страву із замороженої сировини. А з креветками ще простіше — промий їх теплою водою в друшляку і швидко обсмаж із часником.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....

Найкращий спосіб покращити смак морської капусти в салаті

Морська капуста корисна, але дещо специфічна. Просто так її...

Як врятувати перець від павутинного кліща за допомогою простих дієвих засобів

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема...

Як приготувати шоколадний напій по-дорослому: «секрет» в одному інгредієнті

Шоколад, як напій, можна приготувати по-різному. Між дитячим та...

Чому сохне листя на смородинових кущах: основні причини

Якщо листя на смородині почало сохнути й скручуватися, це...

Найкращий десерт зі сметани та молока: ніжний та повітряний мус

Якщо є сметана та молоко, можна приготувати бездоганний десерт....