Як приготувати шоколадно-буряковий торт: ідея кондитера

0
Як приготувати шоколадно-буряковий торт: ідея кондитера
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навіть у кондитерській справі можна поєднувати непоєднуване, наприклад, овочі та солодощі. Спробуйте експериментальний торт із шоколадом та буряком. Здивуйте гастрономічним дивом себе і гостей.

Подробиці

Для приготування оригінального торта візьміть:

  • 250 г темного шоколаду
  • 250 г очищеного сирого буряка
  • 3 яйця
  • 100 мл олії
  • 150 г цукру
  • 100 г борошна
  • 50 г подрібненого мигдалю
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • дрібка солі

Червоний буряк подрібнити блендером або дрібною терткою, віджати сік, що виділився.

Розтопити шоколад на водяній бані або у мікрохвильовій печі.

Яйця, цукор і олію збити у великій мисці міксером на високій швидкості протягом 3 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися, а сама маса має стати світлою та однорідною.

Додайте ванільний цукор, борошно, просіяне разом з розпушувачем, сіллю і меленим мигдалем, акуратно перемішайте великою ложкою.

Додайте в масу подрібнений буряк і розтоплений шоколад, ще раз ретельно перемішайте.

Розігрійте духовку до 175 градусів. Форму для запікання діаметром 20-22 см змастіть олією і застеліть пергаментом.

Викладіть тісто, запікайте в розігрітій духовці 45 хвилин на середньому рівні. Покрийте форму фольгою, якщо поверхня торта підрум’янилася занадто швидко.

Готовність торта визначають по дерев’яній шпажці або зубочистці (встромляють її в центр торта і відразу дістають, якщо зубочистка вийшла сухою, тісто випікається).

Дістаньте пиріг із духовки, дайте йому охолонути у формі 5-7 хвилин, акуратно вийміть  із форми, дістаньте папір для випічки та повністю остудіть на решітці.

Підготуйте глазур. Розтопити 150 г шоколаду на водяній бані або мікрохвильовій печі. 100 г сметани при кімнатній температурі збити з цукровою пудрою (теж 100 г), додати злегка остиглий розтоплений шоколад і знову збити.

Розподіліть глазур по поверхні охолодженого пирога, розрівняйте ножем або лопаткою. Дайте торту постояти 15-20 хвилин при кімнатній температурі та подавайте до столу.

попередня статтяЛимонний бісквіт до чаю за 30 хвилин
наступна статтяДефіцит цих вітамінів робить людину дратівливою
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я