Як зробити ідеальний бісквіт: корисні поради

0
бісквіт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви не знаєте, як зробити ідеальний бісквіт, то ці поради вам допоможуть. Бісквіт багато хто вважає примхливою випічкою. Дійсно, так і є, але якщо знати принципи приготування високого, пухкого, ніжного пирога, то все у вас вийде.

Подробиці

Форма для випікання заповнюється тістом на 3/4 висоти, оскільки при випічці воно збільшується в об’ємі. Протягом перших 20-30 хвилин бісквіт чіпати не варто, оскільки він може осідати та погано запікатися.

Готовність можна визначити, проткнувши бісквіт дерев’яною паличкою (наприклад, зубочисткою), якщо паличка суха, значить, бісквіт готовий.

Свіжоспечений бісквіт погано ріжеться і погано просочується сиропом, тому його рекомендується брати в роботу для формування тортів після випікання близько доби або не менше 8 годин.

Щоб бісквіт вийшов більш пишним і розсипчастим, частину борошна можна замінити крохмалем. Якість бісквіта залежить від свіжості яєць, тривалості збивання і правильного температурного режиму.

У тісто для бісквіта можна додати терту цедру лимона або апельсина, ванілін, какао-порошок, подрібнені горіхи. Їх попередньо змішують з борошном.

Якщо в тісто для бісквіта додають воду або розм’якшене масло, їх змішують із жовтками. Випікати тісто треба відразу після замісу.

Форму або деко потрібно змастити холодним маслом, посипати борошном або сухариками.

Бічні стінки форми не варто змащувати, інакше при випічці тісто підніметься тільки в центрі форми.

попередня статтяЯк заточити ножі м’ясорубки чи блендера
наступна статтяЯк приготувати справжній салат “Цезар”, як у ресторані
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я