Чи правда, що вітамін D допоможе схуднути

0
Чи правда, що вітамін D допоможе схуднути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про користь вітаміну D можна говорити не нескінченно: він допомагає у засвоєнні кальцію, регулює гормони, підтримує здоров’я кісток та роботу всієї нашої імунної системи в цілому, а крім цього навіть знижує ризик розвитку депресії.

Вчені дослідили можливий зв’язок рівня вітаміну D та зайвої ваги і з’ясували, що надмірна вага часто супроводжується недостатньою кількістю цього вітаміну. Це може бути пов’язане з його жиротворними властивостями: чим більша вага людини, тим більше потрібно «сонячного» вітаміну.

Радіти рано: прийом вітаміну D не спричинить різкого позбавлення від кілограмів, але наявність його адекватного статусу точно допоможе загальному здоров’ю та підтримці бажаної ваги.

При цьому вітамін D пригнічує накопичення жирових клітин в організмі. В одному з недавніх досліджень брали участь жінки із надмірною вагою: після прийому цієї біологічно активної речовини протягом 12 тижнів у них відзначалося зменшення жирових відкладень.

Ознаки дефіциту вітаміну D

У будь-якому випадку ворога варто знати в обличчя, тому зверніть увагу на ці симптоми:

  • Підвищення втоми
  • Депресивні стани
  • Раптовий біль у кістках та м’язах
  • М’язова слабкість
  • Спазми м’язів
  • Випадання волосся

Зрозуміло, ці ознаки властиві і нестачі інших поживних речовин, і навіть проблемам зі здоров’ям. При спостереженні будь-якого із симптомів протягом тривалого часу рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Курс на підвищення

Вітаміну D багато не буває: особливо влітку легко скористатися вдалою можливістю підвищити його рівень. Частіше бувайте на сонці, сонячне світло поглинається шкірою, а організм перетворює гормон на вітамін D.

Перегляньте своє харчування: жирна риба (скумбрія, лосось, тунець), молочні продукти, яєчні жовтки та гриби допоможуть заповнити запаси «сонячного» вітаміну.

Нарешті, саму харчову добавку вітаміну D ніхто не скасовував – у неї практично немає смаку, а значить вам не доведеться особливо звикати до такого нововведення до свого раціону.

На жаль, сам вітамін D не допоможе схуднути, але принесе з собою масу користі для загального здоров’я, а за умови занять спортом та правильного харчування все ж таки стане ще одним провідником на шляху до набуття ідеальної фігури.

попередня статтяКруасан на сніданок та 3 літри води: 7 секретів стрункості Емілі Ратаковські, які дозволяють їй залишатися у формі
наступна статтяЯк позбутися тяги до борошняного
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я