Як приготувати домашню пастилу з яблук: найсмачніша цукерка для діток

0
Як приготувати домашню пастилу з яблук: найсмачніша цукерка для діток
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пастила – дуже популярні корисні ласощі, які з успіхом можуть замінити печиво або цукерки з великою кількістю цукру, вона відмінно підходить для тих, хто дотримується здорового харчування або для маленьких дітей, тому що приготована з натуральних продуктів.

Що потрібно для приготування:

  • П’ять кілограмів яблук (також підійдуть будь-які ягоди, груші, абрикоси тощо);
  • Літр води;
  • Чайна ложка лимонної кислоти.

Потрібно придбати деякі підручні кухонні інструменти: сито, ложки, ємність для варіння, лист, пергаментний папір або спеціальний гумовий килимок для випікання пастили.

Процес приготування

1. Для початку потрібно відчистити яблука від пошкоджених частин, можна відчистити від шкірки і обов’язково видалити хвостики, серцевини.

Після цього промити яблука, нарізати на кубики п’ять на п’ять, залити літром води і поставити на слабкий вогонь у більшій каструлі, попередньо додавши чайну ложку лимонної кислоти.

2. Варити яблука на слабкому вогні потрібно доти, доки кубики не перетворяться на варення або стануть дуже м’якими, з’явиться цукровий сироп, а вода повністю випарується.

3. Тепер можна брати міксер або сито, протерти пюре з яблук, але стежити, щоб воно було однорідним та густим. Його потрібно відправити на лист, розрівнюючи тонким і рівним шаром.

4. Попередньо потрібно розігріти духовку до п’ятдесяти градусів, поставити лист з пастилою і випікати щонайменше дві години. Тривалість випікання залежить від товщини пастили, в результаті вона повинна вийти як цукерка.

5. Далі дістаємо пастилу, даємо охолонути, відокремлюємо від пергаментного паперу, нарізаємо на смужки або квадратики, після чого зберігаємо в пластиковому контейнері із закритою кришкою в холодильнику.

Користь і перевага таких цукерок перед іншими полягає в тому, що вони містять усі вітаміни, клітковину та корисні речовини із фруктів.

Все тому, що в процесі готування вони лише двічі піддавалися термічній обробці, до них не було додано ні цукру, ні загусників та інших речовин.

Особливо добре пастила підходить для маленьких дітей, яким хочеться постійно щось гризти та чогось солодкого. Також діабетики повинні звернути увагу на ці ласощі і додати до свого раціону харчування.

попередня статтяУ грошового дерева опадає листя: причини
наступна статтяЩо їсти, щоб краще переносити стрес
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я