Як знизити тиск без таблеток: 5 перевірених способів

0
Як знизити тиск без таблеток: 5 перевірених способів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ці методи актуальні у екстрених випадках, коли потрібних ліків немає під рукою.

Після 55 років майже кожен четвертий у світі страждає від підвищеного тиску. Основні фактори, які підвищують шанси на розвиток гіпертонії, – неправильне харчування, низька активність та зайва вага. При підвищенні тиску, особливо у зрілому віці, необхідно одразу звернутися до лікаря. Існує кілька методів, які знижують високий тиск без спеціальних таблеток.

Не займайтеся самолікуванням!
У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Що таке підвищений тиск?

Гіпертонія – це синдром підвищеного тиску. Високий тиск — це коли на верхній відмітці 140 мм, а на нижній від 90. Займатися самолікуванням не варто потрібно відразу йти до лікаря. Фахівець пропише препарати та спеціальну терапію, щоб покращити загальний стан пацієнта. А ви самі можете забезпечити собі здорове майбутнє – відмовтеся від цигарок, перегляньте свій раціон і займіться хоча б мінімальним спортом.

Якщо верхня позначка вже два тижні тримається на проміжку 130-140 мм, терміново йдіть до лікаря. І так, завжди тримайте під рукою тонометр.

Як знизити тиск без таблеток

Усі ці методи слід сприймати як аварійні. Щоразу знижувати тиск такими способами не варто — це може негативно вплинути на ваше здоров’я.

Глибоке дихання

Глибоке спокійне дихання знижує рівень стресу, що впливає на високий тиск. Робіть по кілька глибоких вдихів та видихів, щоб прийти до норми. Кожен вдих і видих повинен тривати не менше 5 секунд. Кисень активізує приплив крові, що розширить судини. В результаті тиск нормалізується.

Холодні компреси для рук

Буквально на кілька хвилин опустіть руки в рівномірно холодну воду. Холод зменшить частоту серцевих скорочень, що відновить нормальний тиск.

М’ятний чай

Натуральна м’ята добре заспокоює та рятує від стресу. Заваріть кілька листочків у окропі. Через 10 хвилин випийте готовий настій. Попередньо остудити напій до кімнатної температури. Деякі рекомендують додавати мед. Пийте м’ятний чай поступово, невеликими ковтками.

Валеріана

Ще один натуральний засіб проти високого тиску – настоянка валеріани. Рослина заспокоює та нормалізує тиск. Пийте валеріану, суворо дотримуючись інструкції.

Компреси з оцту

Робіть компреси з яблучного оцту, щоб швидко зменшити тиск. Все, що вам знадобиться, – це ганчірка та оцет із яблук. Змочіть тканину в рідині та помістіть марлю на стопи. Через 15 хвилин зніміть ганчірочку.

попередня статтяЩо робити, щоб із печених пиріжків із замороженою ягодою не випливала начинка
наступна статтяЯк приготувати крильця в хрумкій паніровці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я