Виключать скачки цукру в крові: 8 корисних і смачних перекусів, допустимих при діабеті

0
Виключать скачки цукру в крові: 8 корисних і смачних перекусів, допустимих при діабеті
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ти через стан свого здоров’я стежиш за рівнем глюкози в крові, то знаєш, наскільки небезпечним може бути голодування. Зібрали невеликий список корисних закусок, які дозволять заморити черв’ячка та не підвищать цукор.

Обов’язково проконсультуйся з лікарем, перш ніж змінювати звичну схему харчування або додавати нові продукти в меню. Індивідуальні чинники можуть викликати обмеження. Нехай лікар допоможе погодити список дозволених перекушування, якщо у тебе діабет.

Закуски важливі нарівні зі звичайними прийомами їжі – вони допомагають вгамувати голод без переїдання і спокуси схопити щось спокусливе і точно шкідливе.

Не займайтеся самолікуванням!
У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Забезпечити своє тіло правильним поєднанням корисних речовин і це допоможе уникнути сплесків рівня глюкози. А ще добрий перекус підвищує настрій! Ось список:

Джерки

Це в’ялене м’ясо або птиця (брати в’ялену рибу дієтологи не рекомендують через великий вміст у таких закусках солі і спецій). Сьогодні в супермаркетах є безліч різновидів таких продуктів – вони містять багато білка, швидко насичують при невеликому обсязі і зовсім не впливають на рівень цукру. Але обов’язково стеж, щоб у джерки не було прихованого цукру та вуглеводних добавок.

Білковий коктейль

Сенс той самий, але ще смачніший! Всього одна мірна ложка сироваткового або навіть рослинного протеїну, збита в блендері з невеликою кількістю води (або безлактозним молоком) дозволеним лікарем фруктом, жменею насіння чиа, забезпечить тебе смачним напоєм, що нагадує десерт. І не підніме рівень цукру.

Попкорн

Так-так, дієтологи впевнені, що попкорн – відмінний перекус, що не підвищує глюкозу в крові, адже він дуже багатий на клітковину. Готуй його самостійно і їж не з маслом і цукром, а з сіллю та пікантними приправами, сушеними травами та твердим сиром.

Вівсянка

Це ситний і дуже корисний при діабеті перекушування: вівсянка містить бета-глюкан, що нормалізує рівень цукру в крові. Але готуй вівсянку довгого варіння, а не пластівці швидкого приготування: у них усі переваги продукту зведені до мінімуму.

Мигдаль або кедрові горіхи + малина

Згідно з дослідженнями мигдаль допомагає підтримувати здоровий рівень цукру в крові у людей з діабетом; не менш корисний цей смачний горіх і для тих, у кого діагностовано переддіабет. 20 штучок – достатня “доза” для повноцінної закуски. Доповни мигдаль половиною склянки свіжої малини: так, самі по собі ягоди можуть викликати зростання цукру, але при такому поєднанні клітковина та жир, що містяться у горіхах, збалансують ситуацію.

Фініки

Нещодавнє дослідження, проведене пакистанськими вченими, показало, що фініки здатні регулювати рівень глюкози в крові та корисні при порушенні обміну речовин. Але є важливий аспект: вживати їх в їжу при діабеті слід у строго обмеженій кількості – 2-3 штуки, не більше і вони повинні бути без додавання цукру. Також ти можеш зробити домашні енергетичні «бомбочки» із цільного вівса, фініків та арахісової пасти без цукру.

Свіжі овочі з гуакамоле

Густий гуакамоле, приготований з авокадо з помідорами, цибулею, часником і кінзою, добре насичує, не підвищуючи рівень цукру. Обмочуйте в нього палички селери або скибочки болгарського перцю, і закуска стане ще смачнішою і здоровішою.

Сир із цільнозерновими хлібцями

Несолодкі хлібці з великим відсотком вмісту висівок, зараз є у всіх магазинах. Вони коштують зовсім недорого, їх зручно брати з собою і поєднувати з різними добавками. Дует “хлібці + сир” – безпрограшний варіант! Білок та «довгі» вуглеводи насичують і не впливають на рівень глюкози.

попередня статтяЯк без проблем зберегти квасолю на довгі роки
наступна статтяРецепт смачного та ситного салату без сиру та яєць
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я