Топ-3 ампельних квітів для саду, балкона та тераси

0
Ампельні квіти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли говорять про ампельні квіти, переважно всі згадують лише петунії. Є ще цілий ряд рослин, які варті вашої уваги. Пропонуємо вам топовий список. Можливо, серед них знайдуться нові для вас улюбленці.

Калібрахоа

Раніше вважали цю рослину петунією, але це не вона. В 1990 році вчені довели, що калібрахоа має інше ДНК. Тож від того часу вона стала самостійним різновидом. Пагони при вирощуванні досягають 1 м і рясно всіяні квітами. Рідний колір квіток — фіолетовий. Але зараз ви можете знайти і безліч інших, бо над цим вже попрацювали селекціонери. Маєте на вибір: рожеві, білі, жовті, червоні і ін.

Бакопа

Рослина з африканським корінням. Ампельна красуня росте невибагливо. Квітки можуть бути рожеві, сині, білі. Пагони досягають довжини 60 см. Квітки в середньому мають розмір 2 см. Вирощують на сонячних ділянках.

Фуксія

Ампельна фуксія довго цвіте, починаючи навесні і завершуючи пізньою осінню. Ампельні різновиди не потребують обрізки стеблин. Квіти у вигляді довгастих трубчастих чашечок. Можна вирощувати у саду, на балконах та терасах.

Ці квіти можна вирощувати замість бегонії, якщо ви хотіли спробувати у садівництві щось нове. Яскраві, гарні та невибагливі – гарна альтернатива звичним сортам.

попередня статтяЧи треба чистити печериці: дізнайтесь раз і назавжди
наступна статтяЯк смачно посмажити м’ясо з цибулею: простіше не буває
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я