5 «здорових» продуктів, які заважають худнути: ти повинна їх знати

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хочеш схуднути? Є кілька здорових продуктів, від яких тобі слід відмовитися.

Вони здаються дієтичними, але насправді лише заважають скидати вагу. Ось яким «ошуканцям» не місце у твоєму холодильнику.

Знежирені продукти

Деякі дієти засновані на скороченні кількості жирів, та й ті люди, які просто вважають калорії, зазвичай копаються на полицях у пошуках заповітного напису «0% жирності».

Але замінювати звичайний сир на знежирений не варто. Справа в тому, що багато гормонів – естрогени, прогестерон, тестостерон – наш організм синтезує саме з жирів тваринного походження.

Не буде їх, і ти ризикуєш зіткнутися з дефіцитом гормонів. А така проблема загрожує набором зайвої ваги, і ти не зможеш досягти бажаної стрункості, незважаючи на всі зусилля.

Гранола та мюслі

Гранола та мюслі стали одним із найпопулярніших сніданків: адептам ЗОЖ здається, що суміш вівсяних пластівців, горіхів та насіння дуже корисна. Але їсти їх не варто з двох причин. По-перше, невелика порція, 200 грам, містить велику кількість калорій: від 450 до 600.

По-друге, гранола та мюслі – це перероблені продуктами, при приготуванні яких використовуються борошно та цукор. Вуглеводи, що містяться в них, за своєю суттю «порожні» — вони не принесуть жодної користі і лише осядуть негарними складками на стегнах та талії.

Свіжовижаті соки

Будь-яка дівчина, яка дотримується принципів правильного харчування, знає: пакетований сік краще не пити, адже в нього завжди додають цукор. Але фреші люди часто вважають корисними та «правильними», а дарма!

Коли готується сік, то викидається безцінна клітковина і залишається лише фруктовий цукор, який посилює почуття голоду. До того ж, щоб одержати склянку соку, ти використовуєш набагато більше фруктів чи овочів, ніж з’їла б просто так. А це означає, що так ти перевищуєш вживання фруктози, яка викликає відкладення жиру у печінці. Це може призвести до жирової хвороби печінки. Викликає резистентність до інсуліну, що може призвести до ожиріння та діабету 2 типу.

Протеїнові батончики

Всім відомо: щоб худнути, треба їсти багато білка. Ось тільки давитися курячою грудкою дуже сумно, і тому багато любителів фітнесу купують протеїнові батончики. Цей продукт здається чудовим перекушуванням – адже в одній порції може міститися 30-40 грам чистого білка!

Але нам потрібний не сам по собі протеїн, а амінокислоти, що входять до його складу. Отримати повний їх набір можна, тільки використовуючи різні джерела білка, і тому не варто налягати на батончики – краще замість них з’їсти пару яєць, півпачки кислого сиру не менше 9% або салат із квасолі.

Авокадо

Про користь авокадо зараз говорять постійно. Найчастіше дієтологи радять додавати його до раціону, бо воно містить «хороші» насичені жири. Однак є одне “але”, про яке рідко згадують: у цьому плоді багато тираміну, який перетворюється на норадреналін – гормон стресу. Той же, своєю чергою, або гальмує процес схуднення, або провокує набір ваги.

попередня статтяЯк приготувати печиво «Три шоколада»
наступна статтяГотуємо брюссельську капусту смачно та цікаво
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я