Як приготувати яскраво-червоний борщ: декілька простих правил

0
Як приготувати яскраво-червоний борщ: декілька простих правил
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Борщ – національна українська страва, яку готують у кожній родині. Причому кожна хороша господиня має свій рецепт і свої секретики приготування. Але недосвідчені кулінари стикаються з тим, що буряк у процесі варіння втрачає свій колір, і борщ виходить не яскравим червоно-малиновим, а блідо-оранжевим. Потрібно сказати, що на смак зміна кольору буряків не впливає, але хочеться, щоб борщ був не тільки смачним, а й красивим.

Як приготувати яскраво-червоний борщ?

Є кілька простих правил, які допоможуть упоратися з цією проблемою:

  1. Почати варто з вибору буряка. Цей коренеплід буває різним. Для борщу ідеальний варіант буряків насиченого бордово-малинового відтінку. Якщо ж на розрізі буряк темно-рожевий і видно світлі кругові прожилки, такий сорт буряка не дасть потрібний колір борщу.
  2. Останнім часом багато хто почав варити супи без засмаження, просто опускаючи нарізані овочі в киплячий бульйон або воду. Але при варінні борщу цей метод не працює. Овочі для борщу обов’язково потрібно готувати окремо.
  3. Буряк можна нарізати соломкою або натерти на тертушці. Потім злегка обсмажити на невеликій кількості олії цибулю та моркву (засмажувати не потрібно, просто злегка припустити). Додати до овочів подрібнені буряки, томатну пасту, а також ложку яблучного оцту і 1-2 ложки цукру за бажанням. Кисле середовище не дозволить бурякам втратити свій колір.
  4. Якщо все ж таки хочеться уникнути приготування засмажки, то буряк потрібно приготувати окремо. Його відварюють у шкірці або запікають у духовці до готовності. Перед запіканням буряки загортають у фольгу, готовність перевіряють, протикаючи буряк через фольгу ножем. Готові буряки натирають не тертці, поливають ложкою оцту або збризкують лимонним соком. Потім підготовлені буряки додають у практично готовий борщ. Дають йому закипіти і відразу вимикають. Борщ буде яскраво-червоним.
попередня статтяЩо приготувати зі вчорашньої пшоняної каші на сніданок
наступна статтяПучок балерини – наймодніша і найзручніша зачіска сезону: ось як його зробити
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я