Японська техніка чищення зубів хамігаки: можливо, тому вони менше хворіють

0
Японська техніка чищення зубів хамігаки: можливо, тому вони менше хворіють
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Скільки разів на день ви чистите зуби? Швидше за все, дві, вранці та ввечері. Японці вважають, що це дуже мало. Вони навіть мають власну національну методику чищення зубів, яка називається хамігаки.

Гігієна у японців зведена в культ. Люди тут миються дуже ретельно, душ приймають разом із ванною, а зуби чистять кілька разів на день, після кожного прийому їжі. Японець, що погано пахне, — нонсенс. Вони вважають, що чистота – запорука здоров’я.

Що таке хамігаки

Чистити зуби японці вчаться з найменшого віку. Тому спільна з батьками чистка зубів, найчастіше — один із ранніх спогадів кожного жителя Японії. Вони навіть вважають, що ця процедура зміцнює внутрішньосімейні стосунки.

Щоб ви розуміли, як трепетно ​​японці ставляться до такої банальної гігієнічної процедури, подивіться на YouTube ролики, де батьки вчать маленьких діточок.

Уроки у школі

Це ще не все. А раптом якийсь із батьків неправильно чистив зуби з дитинства, чи забуває привчати дитину до гігієни? На цей випадок у Японії діти чистять зуби після кожного прийому їжі в школі. Усім класом. Під чуйним керівництвом вчителя.

Як ви вважаєте, хамігаки, це якісь особливі рухи, які знають японці, і не знаємо ми? Нічого подібного. Все теж саме. Відмінність лише у ретельності виконання. Складно, звичайно, змусити молодших школярів фанатіти з такого предмета як чистка зубів. Але японці й тут вирішили: створили кілька тематич них дитячих пісень.

Чистять зуби навіть у ресторані

Не дивно, що після такого виховання більшість японських дорослих чистять зуби після кожного їди. Не має значення, де це відбувається, вдома чи в ресторані. І тому вони носять із собою спеціальні «похідні щітки». Гості країни нерідко дивуються, зайшовши в туалет ресторану і застав там японця, що зосереджено щіткою в роті.

Полощуть рота, повернувшись додому

Як і люди в усьому світі, японці, прийшовши додому, миють руки. Але це ще не все. Крім цього вони завжди полощуть рота по поверненню. У японських магазинах навіть продаються спеціальні засоби для цього. А ще у них у кожному магазині продаються льодяники, які допомагають прибрати запах у порожнині рота.

Ну і вишенька на торті – парфуми в пігулках, які винайшли японські вчені. Працюють вони також як ароматизатор, але тільки діють зсередини організму. Приємний, але ненав’язливий аромат ароматичних масел виділяється через пори. Вважається, що такий продукт нешкідливий.

Які у них щітки та паста

Якщо ви потрапите до японського магазину, де продаються зубні щітки (хабурасі), у вас очі розбігуться. У схиблених на гігієні порожнини рота японців стільки їх різновидів, що можна розгубитися.

Проте більшість із них помітно відрізняються від тих, якими звикли чистити зуби ми. У них компактніші розміри і краща маневреність. І, найголовніше, дуже м’які та дрібні щетинки, які допомагають якісніше, і водночас, дбайливо, чистити зуби. І не ранять ясна.

Що ж до зубної пасти (також називається хамігаки), то на прилавках японських торгових точок налічується більше півтора мільйона її найменувань! Нам навіть складно уявити, чим можуть відрізнятися один від одного ці бренди, але якщо вони є, то є і попит на них.

Зуби та серце

Японія входить до трійки країн (разом із Кореєю та Францією), де зареєстровано найнижчий рівень частоти серцево-судинних захворювань у світі. Запитайте, який зв’язок між зубами та серцем? Сучасні дослідження показують, що поганий стан зубів, захворювання ясен та бактеріальні інфекції в ротовій порожнині пов’язані з підвищеним ризиком розвитку серцевих патологій.

Можливо, техніка хамігаки — одна з причин, чому в Японії так багато людей доживають до глибокої старості, а середня тривалість життя в цій країні (84,5 роки) — найвища у світі.

попередня стаття5 фактів про варикоз, які має знати кожна жінка
наступна статтяДомашня гранола: найкращий рецепт для тих, хто не хоче довго готувати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я