Чай зі спеціями для імунітету: просто, корисно та смачно

0
Чай зі спеціями для імунітету: просто, корисно та смачно
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сильний імунітет – запорука нашого здоров’я. Навіть, коли всі навколо чхають і кашляють, людина з міцною імунною системою не захворіє, оскільки здоровий організм здатний подолати інфекцію.

Підтримати свій імунітет можна, ведучи здоровий спосіб життя. Але це не завжди виходить. Як же бути у такій ситуації? Головне, не поспішати хапатися за ліки.

Приймати імуномодулятори без призначення лікаря взагалі заборонено, оскільки ці ліки, які приймаються безконтрольно, завдадуть скоріш шкоди, ніж користі.

Якщо хочете підтримати свій імунітет і не завдати шкоди організму, приготуйте чай зі спеціями. Це просто, корисно та смачно.

Основа напою – це зелений чай. Краще використовувати листовий, а не пакетики.

Зелений чай дуже корисний напій, оскільки містить велику кількість поліфенолів – потужних природних антиоксидантів. Крім того, у складі напою вітаміни, мікроелементи, два десятки видів амінокислот.

Важливо правильно приготувати зелений чай. Його не можна заварювати окропом, оскільки при високій температурі руйнуються корисні кахетини. Максимально допустима температура для заварювання – 90 градусів, оптимальна – 80. Використовувати потрібно очищену воду.

Зелений чай можна зробити ще кориснішим, якщо приготувати його зі спеціями. Нам знадобиться чорний перець, імбир та куркума. Зручно використовувати спеції у меленому вигляді.

На 250 мл зеленого чаю потрібно взяти:

  • куркума – 1/4 ч. л
  • чорний перець – 1 дрібка (25 мг);
  • мелений імбир – від 1/4 до 1 ч. л. (за смаком).

Спеції додають у чашку перед заливанням води.

Такий чай особливо корисно пити, коли у людей ослаблений імунітет через авітаміноз та короткий світловий день.

попередня статтяЯк перестати постійно мислити негативно: позитивні установки для нового життя
наступна статтяРіздвяна квітка скинула листя: не поспішайте її викидати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я