5 секретів, як досягти ідеальної постави

0
5 секретів, як досягти ідеальної постави
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Незважаючи на те, що багатьом з нас з дитинства твердять про важливість хорошої постави, проблеми з нею спостерігаються практично у всіх. Виною тому сидячий спосіб життя, низька активність, а також невміння правильно працювати з м’язами спини.

Постава важлива не лише з естетичної точки зору, але й для здоров’я та доброго самопочуття. Якщо спина, плечі та шия довго перебувають у неправильній позиції, це може призвести до цілого ряду неприємних наслідків: від викривлення хребта до хронічних запаморочень та сильних больових відчуттів. Спинний мозок, розташований у хребетному каналі, контролює нервові закінчення у всьому тілі, тому за здоров’ям хребта варто стежити з особливою увагою.

Для того, щоб постава стала воістину королівською, необхідно дотримуватись кількох правил. Вони не складні, але для належного ефекту дотримуватись їх варто постійно, поки ваша спина не звикне до правильного положення.

Тягніться маківкою голови вгору

Саме маківкою, а не підборіддям, як помилково роблять багато хто. Ваша голова, шия та спина повинні утворювати одну рівну лінію. Коли ви задираєте підборіддя догори, голова відхиляється назад, що збільшує навантаження на шийні хребці. Якщо вам болі в шиї під кінець дня — нормальне явище, спробуйте уважно стежити за становищем свого підборіддя. Швидше за все, ви напружуєте м’язи, які напружувати абсолютно ні до чого.

Опустіть плечі

Найпоширеніша проблема офісних працівників – сильна напруга у плечовому поясі. Коли ви годинами сидите за столом, ваше становище мимоволі змінюється: плечі тягнуться до вух, спина скручується, хребет зміщується убік, а шия знову напружується без потреби. Цілий робочий день у такому положенні спровокує головний біль до кінця дня, а в довгостроковій перспективі чимало проблем зі здоров’ям. Намагайтеся стежити за тим, щоб плечі були опущені, а шия розслаблена, коли працюєте за комп’ютером, а краще робіть п’ятихвилинну перерву щогодини, щоб трохи розім’яти плечовий пояс.

Напружуйте прес при ходьбі

Цей лайфхак допоможе тримати спину рівною, коли ви йдете. Справа в тому, що багато м’язів у нашому тілі взаємопов’язані. Якщо ви спробуєте втягнути живіт, то помітите, як слідом розправляються плечі і спина. М’язи преса набагато краще відчуваються, ніж м’язи спини, тому вам буде легше контролювати правильне положення. Крім того, підтягнутий живіт стане приємним бонусом.

Займайтеся йогою або пілатесом

Так, такі тренування менш ефективні для зниження ваги, ніж біг на доріжці або кругові сети, але вони надзвичайно важливі для здоров’я. І йога, і пілатес (що вам більше до смаку), на відміну від класичних силових вправ, допомагають створити природний м’язовий корсет, який підтримуватиме вашу спину в правильному положенні та навчиться відчувати своє тіло.

Слідкуйте за тим, як ви спите

Часто уві сні ми займаємо дуже неприродні позиції, які згубно позначаються на здоров’ї нашої спини та красі постави. Це може відбуватися через некомфортні умови сну: вам жарко, холодно, подушка занадто висока або занадто низька, матрац непридатної жорсткості. Створити собі правильні умови для сну неймовірно важливо, адже в ліжку ми проводимо третину свого життя (за умови, що спимо по 8 годин на добу). Якщо регулярно спати на неправильному матраці та в неправильній позі, зміни, що відбудуться у хребті, буде дуже важко та неприємно виправляти, так що до цього питання слід підійти з особливою відповідальністю.

попередня статтяПрактичні поради: як доглядати шкіру шиї, щоб вона була підтягнутою в будь-якому віці
наступна статтяДитяче мило та щоденний скраб: 5 секретів краси Наомі Кемпбелл
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я