Відчуваєте, що сили вас покидають, з’їжте один із цих продуктів

0
Відчуваєте, що сили вас покидають, з'їжте один із цих продуктів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Більшості з нас потрібна чашка кави (а то й кілька), щоб підтримувати працездатність протягом дня. Якщо ж від улюбленого напою з якихось причин доводиться відмовитися, тут же навалюються втома, сонливість і апатія.

Вихід із цієї ситуації є: потрібно включити до раціону продукти, які стимулюють роботу нервової системи. Вони діють набагато м’якше, ніж кофеїн, але водночас забезпечують досить ефективну підзарядку.

Мигдаль (або будь-які інші горіхи)

Ви напевно пам’ятаєте, що горіхи – це неймовірно корисний продукт. У них містяться поліненасичені жирні кислоти, багато життєво важливих вітамінів і мінералів, а також білки.

Крім того, горіхи мають ще одну дивовижну властивість: всього одна жменя цих ласощів здатна зарядити вас енергією на цілий день.

Апельсини

Якщо ви відчуваєте сонливість у першій половині дня, їжте апельсини під час сніданку. Вітамін С, на який багаті ці фрукти, покращить транспортні функції крові. А чим більше кисню буде доставлено клітинам мозку, тим енергійніше ви почуватиметеся.

Посилити ефект можна, присипавши апельсин дрібкою меленого перцю чилі. Але це варіант для найсміливіших і для тих хто добре переносить гострі страви.

Риба

Риба – ще один продукт, який містить неймовірну кількість корисних речовин. Омега-3 жирні кислоти, наприклад, захищають клітини мозку і прискорюють метаболічні процеси, які відбуваються у них.

Якщо ви регулярно почуваєтеся млявою, вживайте якнайчастіше запечену рибу жирних сортів.

Чорниця

Корисні властивості чорниці відомі людству вже дуже давно. Вона покращує зір та підвищує імунітет. Але це ще не все!

У ягодах міститься неймовірна кількість антиоксидантів, які благотворно впливають на  нервову систему. А це означає, що ви почуватиметеся більш енергійною та діяльною.

Авокадо

Цей овоч славиться не лише чудовим смаком, але й високим вмістом біологічно активних речовин. У ньому багато поліненасичених жирів, вітамінів та мікроелементів. За рахунок цього авокадо надає сил і бадьорить не гірше за каву.

Додайте його до ранкового омлету або обіднього салату, щоб перевірити енергетичний ефект на собі.

Кавун

Ми всі знаємо про сечогінний ефект кавуна, але мало хто чув про те, що цей фрукт має ще й підбадьорливу дію. Останнє забезпечується за рахунок вмісту в ньому великої кількості вітамінів та електролітів.

Якщо ви відчуваєте втому, з’їжте шматочок кавуна або випийте склянку кавунового соку. До речі, якщо до соку додати кілька листків базиліка, чудодійний ефект зросте.

Брокколі

Подібні до мініатюрних дерев, суцвіття броколі багаті вітаміном С, клітковиною, залізом, бета-каротином, антиоксидантами та хромом. Їх спільний вплив зробить вас бадьорою та працездатною на довгий час.

Щоб стати енергійнішими, не потрібно повністю перебудовувати свій спосіб життя та раціон. Просто замініть на ці продукти одну чашку кави на день – і ви відчуєте різницю!

попередня статтяСалат з авокадо та огірком для тих, хто стежить за фігурою
наступна статтяЯловичина з сухофруктами за мотивами давнього єврейського рецепту
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я