Як холодний душ вранці допоможе вам схуднути

Підпишись на нас:

Дослідження підтверджують, що вплив холодом може мати сприятливий вплив на організм. У тому числі холодні душі та ванни допомагають схуднути.

Худнути можна по-різному. Хтось вірить у інтервальне голодування, інші вкладають усі сили у спорт, а треті намагаються вмістити всі корисні елементи у скромні 1200 калорій на день.

Лікарка Сара Каят — одна з постійних гостей програми This Morning на ITV — дала коментарі щодо одного з популярних методів боротьби із зайвою вагою, відповівши на запитання, чи справедливо вважати холодний душ або занурення в холодну воду одним із ефективних способів схуднення.

У розмові з Філіпом Шофілдом і Холлі Віллоубі лікарка Сара сказала: «Багато спеціалістів пропонують пройти „терапію холодом“, тобто занурюватись у крижану воду чи обливатись, і це може мати сприятливий вплив на психічне здоров’я, імунну систему, набагато покращуючи самопочуття». Лікар обмовилася, що поки що дані недостатньо широкі, сказавши: «Ці дослідження досить невеликі».

Лікарка пояснила, що коли тіло зігріває себе, воно витрачає калорії. «Що стосується схуднення, коли нам холодно, ми маємо знайти спосіб генерувати тепло. У нас є ці потужні клітини, які називаються мітохондріями, які живуть у наших коричневих жирових клітинах, розташованих у нашій шиї, ключицях і вздовж хребта. Ці маленькі потужні клітини використовують глюкозу, щоб перетворювати її на тепло, зігріваючи наше тіло, — сказала вона. — Тому, коли ви стрибаєте у холодну воду, вони активуються і, схоже, вони продовжують бути активними протягом кількох годин після цього».

«Це метод Віма Хофа», — припустив Філіп Шофілд, який згадав про «крижану людину», яка поставила кілька рекордів перебування на холоді. Лікар Сара відповіла: «Припускається, що це може бути простим способом схуднути.

Я особисто не зовсім впевнена, що це найкращий спосіб сприймати це; я думаю, що він має й інші переваги з погляду імунної системи та психічного здоров’я. Що стосується схуднення, є більш приємні та доброзичливі способи с худнути, наприклад, бігати, а не поринути у ванну, щоб скинути калорії».

Метод Віма Хофа заснований базується на холодотерапії, диханні та ізоляції. Що стосується елемента холодотерапії, то це може бути кріотерапія, доступна в багатьох спа-центрах. Також підійде купання в зимовий сезон та холодна ванна в домашніх умовах – її краще приймати з ранку, щоб підбадьоритися та наповнитися силами для нового дня. У Хофа в ній плавають справжні крижинки. Щоб витримати це непросте випробування, Вім радить уявити, що зараз не осінь чи зима, а літо, і перетворити своє тіло на енергію.

Так чи інакше, «крижана людина» вчить людей краще контролювати своє тіло. Рекомендується починати з дихальних вправ і медитації та поступово піддавати своє тіло впливу низьких температур, приймаючи холодний душ. Коли організм зміцніє, настав час переходити до тривалого сидіння в холодній воді.

Вчені справді знайшли докази, що вплив холоду на організм прискорює обмін речовин. Холодотерапію пов’язують із поліпшенням якості сну, підвищенням концентрації уваги і навіть з покращеною імунною відповіддю. Також підтверджено, що холодний душ допомагає прискорити відновлення після тренування. Спортсмени часто приймають крижані ванни після інтенсивних тренувань, зменшуючи болючість у тілі після навантажень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...