Як приготувати високий і пишний омлет, як у дитячому садку

0
Омлет
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато гурманів із ностальгією згадують високий і повітряний дитсадковий омлет. Намагаючись повторити цю страву на власній кухні, кулінари-аматори здебільшого зазнають невдачі. Страва хоч і виходить цілком їстівною, але не виходить такою пишною, як у дитячому садку.

Чому приготований у їдальні омлет виходить високим, а створений у домашніх умовах – плоским. Відповідь проста. Швидше за все, господиня готує блюдо на сковороді. А треба – у духовці.

Головний секрет пишного омлету

Якщо ви хочете отримати повітряну страву, навіть не намагайтеся приготувати її на плиті.

Омлет вийде пишним лише при запіканні у духовці. Справа в тому, що кулінар зможе налити у форму рівно стільки яєчно-молочної суміші, скільки потрібно для отримання високої страви.

Причому бажано, щоб форма була не дуже широкою. У цьому випадку використовувати багато яєць та молока не доведеться. При цьому висота страви все одно буде достатньою.

Рецепт пишного омлету

Розбийте 4 яйця в глибоку миску, після чого збийте білки та жовтки віночком. Далі налийте в ємність склянки молочного напою. Туди треба відправити борошно (1 ст.л.)

У суміш, що вийшла, треба додати сіль і перець. За бажання – нарізану ковбасу або шинку.

Далі молочно-яєчну основу треба перелити у високу, але не широку форму для запікання. Посуд вирушає до духовки приблизно на 30-40 хвилин. Готове блюдо буде неймовірно пишним.

попередня статтяЯк з допомогою лимону зробити, щоб орхідея цвіла «пишно»
наступна статтяЯк приготувати смачний суп «французьких бідняків»
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я