Що посади у затінку на дачній клумбі

0
Бадан «Красуня»
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Місця із затінком люблять не всі квіти та дачні рослини. Доводиться підбирати саме ті, які зможуть прийняти умови з огляду на фактори температури, світла, вологи. І таким прикладом є бадан «Красуня».

Особливості рослини

Зовнішній вигляд цієї рослини привертає увагу. В першу чергу велике округле листя. Його краї злегка хвилясті. Розетка може досягати 0,5 м. Навіть взимку зелене листя лишається на «Красуні». Недарма її так назвали.

Квітконіс може вирости до 40 см. Це яскраві дзвоники малинового кольору. Чекайте їх з травня по липень. Це чудова та ефектна рослина для клумб та альпінаріїв у затінку.

Вимоги рослини

Висівання потрібно робити в жовтні або листопаді. Якщо ви плануєте вирощувати з розсади, тоді потрібно зайнятись цим у лютому місяці. Для насіння варто провести попередню стратифікацію. Попередню підготовку можна зробити у вигляді охолодження у холодильнику. Хоча деякі знавці квітів кажуть, що можна обійтися і без цього. Об’єктивно, все залежить від якості насіння.

Підготуйте ґрунт. Краще, якщо внести перегній. Дренаж теж не завадить для бадана. Рослині потрібен буде регулярний полив. Але потрібно слідкувати, щоб не було застоювання води.

Бадан гарна квітка, якій варто знайти місце на вашій ділянці. Рослина відноситься до багаторічних. При висаджування на сонячних ділянках бадан не буде рясно рости, зеленіти та квітнути. Забезпечте потрібні умови, щоб «Красуня» порадувала вас квітами.

попередня статтяСьомга зі шпинатом та томатами під вершковим соусом
наступна статтяТірамісу з полуницею — десерт вашої мрії
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я