4 жирні продукти, які допомагають схуднути

0
4 жирні продукти, які допомагають схуднути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

При слові «жир» тебе кидає в жах і здається, що цей жир відкладається у всіх стратегічних місцях? Не панікуй! Не всі жирні продукти шкідливі, є ті, які обов’язково потрібно їсти, якщо ти хочеш схуднути та бути здоровою.

Твердження, що люди, які їдять жирні продукти, гладшають на очах, не відповідає дійсності. Ну, точніше, вони дійсно можуть погладшати, якщо будуть їсти їжу, багату на насичені жири, наприклад фастфуд і смажене.

Але зовсім виключати жири з харчування не можна – вони важливі та потрібні, а споживання правильних жирів корисно для шкіри, роботи мозку, серця та судин. Крім того, правильні жирні продукти допомагають схуднути. І ось деякі з них.

Яловичина

Яловичина, особливо від корів, які паслися на пасовищах і харчувалися травою, містить багато корисних для організму жирів. Серед них, наприклад, ті самі омега-3 жирні кислоти, які важливі для здоров’я серця.

Крім того, така яловичина містить зазвичай менше калорій, ніж звичайне м’ясо, а тому може виявитися набагато кориснішою для фігури.

Оливкова олія

Ця олія – важлива частина середземноморської дієти, яка неодноразово визнавалася найздоровішою дієтою з усіх існуючих. Дослідження показують, що регулярне вживання оливкової олії сприяє збільшенню концентрації адипонектину – гормону, який бере участь у розщепленні жирів. Загалом, чим більше оливкової олії ти споживатимеш, тим сильніше збільшиться концентрація адіпонектину і тим інтенсивніше йтиме в твоєму організмі процес жироспалювання. Результат – стрункіше тіло!

Кокос

М’якуш кокосу і кокосове масло також багаті корисними жирами. В одному з досліджень, результати якого були опубліковані в журналі Lipids, було показано, що вживання кокосового масла сприяє зменшенню абдомінального рівня ожиріння. Це означає, що жирових відкладень в області живота ставало менше і люди, які щодня вживали 2 ложки кокосового масла, справді худнули.

Темний шоколад

Про користь темного (гіркого) шоколаду відомо вже чимало, і цей продукт найчастіше виявляється у списку корисних продуктів, ніж у переліку заборонених.

Вживання кількох часточок шоколаду за пару годин до їжі допомагає знизити апетит, і в ході наступного прийому їжі люди їдять менше та споживають менше калорій.

Вся справа в стеариновій кислоті, яка є в шоколаді: вона уповільнює процес травлення, і почуття ситості зберігається на тривалий термін.

У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

попередня статтяКрем “Муслін” ніжний та смачний, підійде для багатьох десертів
наступна статтяЛимонний кекс: яскравий смак та неймовірний аромат
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я