Терміново до лікаря: 8 випадків, коли не можна терпіти біль

0
Терміново до лікаря: 8 випадків, коли не можна терпіти біль
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Бувають випадки, коли неприємні відчуття можна витерпіти або зняти, прийнявши таблетку. Але іноді різкий біль – це серйозний сигнал, що в організмі щосьь йде не такі що не можна втрачати жодної хвилини.

Зараз, коли лікарі та лікарні працюють із підвищеним навантаженням, рекомендовано звертатися за допомогою лише в екстрених випадках, відклавши всі менш термінові проблеми зі здоров’ям на «після коронавірусу».

Розповідаємо, коли не можна в жодному разі терпіти біль і тим більше «глушити» його знеболюючими препаратами, а треба терміново бігти до лікаря.

Різкий головний біль

Дуже сильний головний біль, який починається раптово і поширюється і наростає майже миттєво – привід звернутися до лікаря негайно, де б ви не були і чим не займалися. Найчастіше різкий і майже нестерпний біль голови – ознака інсульту або навіть великого крововиливу в мозку.

Великий біль у грудях

Це найвідоміший (хоч і не найпоширеніший) симптом серцевого нападу, що скоро може статися. Якщо ви або хтось із ваших близьких відчув біль, що розповсюджується в грудях, не відкладаючи, викликайте «швидку»!

Болі в попереку

Болі в попереку, локалізовані праворуч або ліворуч або розсіяні, можуть бути ознакою інфекції нирок. Важливо якнайшвидше звернутися до лікаря, тому що інфекція може викликати зараження крові або ниркову недостатність.

Болі в області сідниць

Сильні болі у верхній частині стегна, що переходять в область сідниць – це симптом ішіасу, ураження сідничного нерва. При цьому захворюванні важливо якнайшвидше вжити заходів і загальмувати розвиток хвороби, інакше вона може призвести до розвитку м’язової слабкості, запалення і навіть паралічу.

Болі у правій частині живота

Різкий біль у правій нижній частині живота, що особливо супроводжується високою температурою, нудотою та блюванням, може бути ознакою апендициту. Втім, навіть якщо немає жодних «додаткових» симптомів, все одно важливо звернутися до лікаря: іноді апендицит стрімко розвивається.

Болі у нижній частині живота

На жаль, багато жінок відчувають сильний біль у нижній частині живота під час менструації, але якщо вони по-справжньому сильні, важливо звернутися до лікаря. Такі болі можуть бути симптомами ендометріозу – захворювання, яке може суттєво збільшити ризик безпліддя.

Ниючий біль або судоми в ногах

Часті судоми в ногах або відчуття ниючого болю, також не варто ігнорувати: це може бути ознакою тромбозу глибоких вен. Важливо зробити УЗД, щоб виключити цей діагноз – інакше тромбоз може призвести до закупорки серцевої або легеневої артерії.

Оніміння ніг

Іноді ми всі стикаємося з відчуттям оніміння або поколювання в ногах, але якщо воно з’являється часто, варто перевірити рівень цукру в крові: часта втрата чутливості ніг може бути симптомом діабету другого типу, що розвивається. Якнайшвидше зверніться до ендокринолога і перевірте рівень глюкози!

попередня стаття5 правил, як готувати тісто на опарі
наступна статтяЕксперти розповіли, чим корисний гранат
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я