Як звільнити орхідею від мушок: корисні поради

0
Мушки в домашніх квітах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мушки розмножуються швидко. Вони так і снують постійно перед очима. Єдине бажання: швидко позбавитись від їх присутності. Народні засоби бувають безсилі, але орхідею треба рятувати.

Що треба робити

Мушки заважають орхідеї правильно розвиватись та гальмують появу бутонів. У всьому винне погане освітлення, неправильний полив рослини та холодна температура. Це є умови, які негативно впливають на орхідею. В цьому випадку рослина перестає отримувати життєву енергію.

Дрібні мушки в ґрунті також є негативним фактором. Тому їх появу треба попередити. Якщо ви часто поливаєте орхідею, є велика ймовірність появи цих непрошених гостей. Отже, найперше треба скоротити кількість поливу.

Бажано підсушити ґрунт. Рекомендується також придбати хімічні препарати, які допоможуть боротись з мушками. Для рослини це безпечний варіант. Це швидше, ніж чекати результат від народних методів.

Якщо хочете спробувати народний спосіб боротьби, тоді розчавлений зубчик часнику залийте водою. Дайте настоятись протягом 4 годин. Протріть цим розчином листя та трохи полийте саму рослину. Якщо не допоможе, тоді переходьте до хімічних засобів боротьби.

попередня статтяДля чого господині трусять яйця перед їх варінням: хитрість, про яку більшість не знають
наступна статтяІдеальні сирники без борошняного присмаку існують
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я