Як розбудити сплячі бруньки в орхідеї і насолоджуватися прекрасними квітами

0
Як розбудити сплячі бруньки в орхідеї і насолоджуватися прекрасними квітами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

За що орхідея так подобається квітникарям? Звичайно ж, за чудове цвітіння, здатне стати окрасою будь-якого помешкання. Але перш ніж насолоджуватись ним, необхідно створити умови, щоб орхідея розквітла.

З цією метою потрібно розбудити її сплячі бруньки. Ділимось перевіреними порадами про те, як це зробити максимально ефективно.

Метод пробудження сплячих бруньок орхідеї

У орхідей, що ростуть у дикій природі, сезон цвітіння настає одночасно з сезоном дощів. Саме тоді сплячі бруньки рослини прокидаються, щоб явити світуу чудові квіти.

Тому наше завдання – відтворити для орхідеї умови, наближені до звичних в сезон цвітіння.

Для цього нам знадобиться:

  • Зменшуємо тривалість світлового дня. Переміщаємо горщик з нашою квіткою у більш затінене місце, але не в повну темряву.
  • Дуже корисно забезпечити орхідеї перепади температури: вдень вона має бути близько 25 градусів, а вночі близько 15-17. У той же час важливо стежити, щоб орхідея не стояла на протягу і не потрапляла під пряме сонячне проміння.
  • Вологість повітря має бути підвищеною – близько 60%. Забезпечити це можна поєднуючи регулярні обприскування орхідеї і помістивши в піддон, вкритому вологою галькою.
  • Активно вносимо азотисті добрива – найкраще робити це при кожному другому поливі рослини.

Якщо всі необхідні умови дотримуються, але орхідея все одно не поспішає зацвісти, можна застосувати штучне стимулювання бутонів.

Для цього скористайтеся цитокініновою пастою її застосовують для стимуляції пробудження сплячих бруньок, це фітогормональний, вітамінний препара. Вона продається в магазинах з садовим та городнім приладдям і коштує орієнтовно 15-20 гривень.

Паста наноситься так:

  • знезараженим інструментом акуратно піднімаємо верхню лусочку на сплячій бруньці і знімаємо її. Потім обережно за допомогою ватної палички чи зубочстки наносимо на бруньку цитокінінову пасту в невеликій, але достатній кількості.
  • Варто дуже уважно стежити за тим, щоб паста потрапила тільки на лусочки, не торкаючись листя та коріння.

Через 10-14 днів можна побачити пасинок або квітконос.

Штучна стимуляція не шкодить рослині, лише допоможе вам швидше отримати розкішні квіти.

попередня статтяЯкі овочі їсти взимку: поради від Євгена Клопотенка
наступна статтяІдеальний домашній майонез для салатів: приготувати за цим рецептом вийде у кожного
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я